en stängd dörr öppnar en annan

Är du där du är i livet pga en slumpmässighet som gjort att du mer eller mindre "hamnat" i den livssituation du upplever? Eller är du här för att du medvetet drömt om och haft den här punkten i livet som ett mål?

Om du tittar tillbaka på livet, kan du då se ett koppel av delmål som uppfyllts, anpassats och utvecklats allteftersom? 

I den bästa av världar där vi från tidig ålder lärt oss om vår egen kraft och skapande förmåga så skulle vi se just det kopplet av delmål både bakåt i livet och framåt. Min gissning är att det är få av oss som haft den medvetenheten, hittills. 

Grejen är att när vi sätter upp medvetna mål utifrån de drömmar vi har och säger Ja till de målen. Då har och får vi precis ALLT stöd vi kan tänka oss från livet. Det är inte alltid vi förstår att det är stöd det handlar när det känns motigt och svårt, om men om vi möter precis allt utifrån den övertygelsen, att hur är det här perfekt för mig just nu? Om vi möter allt i nyfikenhet, i syfte att lära och utvecklas? Vad blir skillnaden då när vi stöter på motstånd och trassel? 

Bara för att vi sagt Ja till en topptur på Västfjället betyder det inte att det kommer manifesteras en rak, asfalterad väg från början till slut. Det kommer vara brant, stenigt, snirkligt, blött och tungt innan vi nått toppen. Om vi skulle se varje sten, varje krök, varje brant som ett stort och svårt problem så skulle vår topptur inte vara så trivsam eller hur? Så är det även i livet.

Varje motstånd du tar dig igenom för dig framåt mot ditt mål.


Jag tänkte dela en fråga jag fick in till webinaret ikväll. Den lyder: 

"Jag har alltid varit en hemmaperson och inte haft behov eller lust att resa.
Jag går i dagarna i pension och nu har min dotter bjudit in mig att följa med henne och hennes grabbar 8 resp. 10år till GranCanaria. Jag har tackat ja, men skulle nog hellre vara hemma. 
Jag är orolig för att inte klara av en massa saker:
Hitta rätt(lokalsinnet)
Flyga
Förstoppning
Sjukdom hos ngn av oss
Olycka m ngn av oss
Lösa en massa oväntade situationer 
Jag skulle vilja helt kunna släppa all oro och lita till att allt ordnar sig på bästa sätt. Att upplevelsen t o m blir en höjdare."


MITT SVAR:
Här tycker jag att vi har ett typiskt exempel på det jag beskrivit. Utan att veta något om din livssituation så gissar jag att du haft en inre längtan efter något nytt, kanske ett friare liv? Kanske nya möjligheter? En längtan efter utveckling av något slag även om den inte varit uttalad eller särskilt tydlig för dig.

För att utvecklas behöver vi möta våra rädslor och här radar du upp ett gäng med rädslor baserade på att inte i förväg kunna ha koll och kontroll. Livet ger dig här en ypperlig möjlighet att möta och släppa dessa rädslor. Det kan göras på två olika sätt. Det ena är att innan resan ta hjälp av en terapeut och jobba på att släppa orostankar och din rädsla för att kunna njuta av resan i tillit. 
Det andra sättet är att åka och vara närvarande och medveten för när rädslorna kickar in, känna dem utan att låta dem hindra dig för att på så sätt skapa en ny upplevelse av att ha klarat av det!

Många ggr är det så att bara genom att ta beslutet att som i ditt fall åka på resan och vara öppen för att du kommer känna rädsla så kommer det inte dyka upp någon rädsla alls. Det kommer istället visa sig att du varit orolig och rädd för själva rädslan. 

Sätt på dig glasögon av nyfikenhet och åk. Du kommer vara en ny människa efteråt! 

Etiketter: frågor/svar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

  • Irene Pettersson » när lyckan återvänder:  ”Grattis, tja någon ny man har jag inte fått, men så kan jag inte ägna mig åt dan..”

  • Birgitta » när lyckan återvänder:  ”Detta är du så väl värd, Helena❣️All lycka till er! ”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln