att säga ja till vår längtan

Vi kan tänka oss livet här i den fysiska tillvaron som en lång väg med start vid födseln och slut vid döden. Det är upp till oss själva vad vi vill göra på den vägen. Om vi planlöst följer den och testar lite avstickare här och var, om vi ständigt strävar efter att stå still för att ha en slags överskådlighet både framåt och bakåt, eller om vi till och med vill backa och gå tillbaka till den där avstickaren som verkade bra. Oavsett vad vi väljer så för oss vägen framåt, i olika takt och olika kringelikrokigt. 

Om vi tänker att vi ska göra det bästa av den här resan längs den här förutbestämda vägen mot "döden" då behöver vi hålla oss i rörelse. En rörelse som har en riktning. Den riktningen behöver vara grundad i en längtan. Då pratar jag inte om en längtan efter en ny bil, eller en partner, en snygg klänning eller den senaste smartphonen. Nä, hitta vad din längtan egentligen handlar om. Vi behöver inte ens ha ett tydligt mål för där är vi olika designade. En del sporras av mål och en del tappar energi av mål. Men vi behöver konkretisera vad vår längtan handlar om.

Vad längtar du efter i din livssituation, om det är att ha en massa pengar, vad exakt är det som pengarna kommer bidra till i ditt liv, vilken känsla? 
Vad vill du leva utifrån för grundkänsla? Kärlek? Frihet? Harmoni? Glädje? Vilken grundkänsla är viktigast för dig i livets alla delar?

Att säga JA till vår inre längtan är att säga JA till oss själva. En större gärning av kärlek är svår att hitta. Att säga Ja till vår inre längtan gör vi på flera olika plan. Först kanske det är på energinivå, att helt enkelt möta och bejaka energin som vibrerar när ens längtan triggats igång. Nästa steg kanske blir att ta ett steg i den riktningen, i det fysiska. Det kan vara att uttrycka din sanning till din partner, att boka en behandling som är stödjande eller att söka det där jobbet som känns läskigt eller helt enkelt säga upp dig. Men det behöver inte vara stora drastiska steg. Det finns val att göra i varje litet nu som ger en riktning antingen åt det håll du hittills vandrat eller som ändras för att följa din längtan och ditt JA. 

Varje gång du väljer att säga JA och följa ditt hjärtas längtan så sker en reaktion. Det blir en expansion av ditt medvetande och en inre lättnad som inte kan liknas vid något annat. Men det sker även andra reaktioner. När du väljer att säga JA till dig själv på ett nytt sätt så kommer livet visa dig situationer och upplevelser som hittills hindrat att det där JAet kommit tidigare. Våra inre blockeringar, trauman, rädslor osv. Är vi inte medveten om det så finns risken att vi backar tillbaka till den gamla invanda vägen igen och vår längtan stängs ner och in igen.

Ju mer vi väljer att säga Nej till vår längtan desto närmare kommer symtom i våra system. Muskel- skelett- och ledsmärtor/problem, värk, stress, ångest och depressioner är några exempel. Att förneka oss själva, vår längtan är att neka oss att leva och förmågan att vara i kontroll över vår egen livssituation. 

Generellt är vi väldigt duktiga på att försöka kontrollera andra och yttre omständigheter, men väldigt dåliga på att ta kontrollen över vårt eget mående. Ingen annan kan få oss att må dåligt, känna stress, ångest osv. Det är hur vi bemöter det vi möter som avgör.
 

Etiketter: skiften

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

  • Irene Pettersson » när lyckan återvänder:  ”Grattis, tja någon ny man har jag inte fått, men så kan jag inte ägna mig åt dan..”

  • Birgitta » när lyckan återvänder:  ”Detta är du så väl värd, Helena❣️All lycka till er! ”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln