dessa älskade relationer

  • Har du svårt att få relationer att hålla?
  • Ser ditt liv olika ut om du är i relation jmf om du är singel?
  • Agerar du annorlunda tillsammans med kompisgänget och familjen jmf med hur du agerar med din partner?
  • Har du svårt att få dina behov tillgodosedda i relation?

För att belysa fenomenet relationer och vad vi har att vinna på att lyssna på och älska sig själv, har jag lånat delar av en text jag skrev för några år sedan.
Att bejaka och hedra dig själv innebär att du älskar och accepterar allt som har med dig själv att göra. Oavsett om du lever ensam eller i relation. 

Att bejaka dig själv innebär att tillåta dig att känna det som väcker din längtan. När vi möter något i livet som väcker oss, vårt intresse, vår glädje och passion, som får alla våra celler i kroppen att dansa och sjunga, då behöver vi välkomna detta. Oavsett vad det är som kickat igång dessa känslor, uppmärksamma det och säg Ja. Omfamna den upplevelsen just så som den känns och se vad som händer. Var nyfiken för hur livet kommer att vägleda dig i linje med ditt Ja. 
 

Jag mötte för några år sen en passion och glädje som gjorde min kropp så levande som den aldrig förr känts och med det här förhållningssättet till livet så fanns inget annat alternativ än att säga JA till den upplevelsen. Notera att det jag sa ja till var känsloupplevelsen. Inte till en handling eller till att agera utifrån känslan. Jag hade ingen aning om vad mitt Ja skulle leda till, kände mig livrädd och tankarna snurrade i panik och kaos över att inte förstå vad sjutton jag höll på med. Trots detta kaos av tankar och känslor så välkomnade och omfamnade jag den del av mig som längtat efter att få känna mig så in i själen levande. En djup inre längtan som förmedlade att det inte längre går att kompromissa med mig själv, jag ville känna precis allt det där som pulserade i min kropp. 

Det Ja som jag från djupet av mitt hjärta sa till mig själv den dagen, det Ja:et hedrade mig på ett sätt som jag aldrig tidigare hedrat mig. Insikten av att det är bara jag som kan bejaka det jag längtar efter, att ingen annan kan ge det till mig, att det inte går att nå det på annat sätt, bidrog till ett skifte med den mest magiska upplevelse av flödande villkorslös kärlek som följd.
 

utan självkärlek

Om vi gör oss själva mindre viktig, om vi ignorerar vår inre röst och vägledning så förnekar vi oss kärlek. Att så många tappar sig själva i relation beror till stor del på att vi gör den andre viktigare än oss själva, men även på att vi gör själva relationen viktigare än oss själva. 

Det är väldigt svårt att bejaka och hedra dig själv och din sanning om du är rädd att förlora din partner eller din relation. Och skrämmande många av oss människor är rädd att förlora vår relation. 

Vi kan inte förlora något som är sant!
 

Tänker du mer på din partner än på dig själv när du är i relation? Att du i varje beslut går igenom din partners ev reaktion och tyckande..

Märker du att du har svårare att lyssna in och följa din spontana lust när du är i relation? Som att följa med kompisarna ut eller på en weekendtripp eller bara ta en fika..

Tar du mycket hänsyn, är smidig och anpassar dig och kanske till och med dämpar dig för att vara till lags i din relation?

Söker du bekräftelse och "bevis" på att du är värd och duger för din partner? Som att övertolka men även (desperat) behöva ord, gester, kyssar och smek? 
 
Det här är olika tecken på att du tappar dig själv. Att du förnekar dig själv kontakt med ditt hjärta. För du kan inte anpassa dig till andra och kompromissa med vad du vill och samtidigt bejaka kärleken till dig själv. Fråga dig själv i allt du gör, om du skulle ha agerat lika, tänkt lika, känt lika om du varit singel, bara i syftet att bli uppmärksam på skillnaden. 

Med det här sagt menar jag inte att livet kan bli annorlunda när vi går in i relation, att vi prioriterar annorlunda och kanske tom får andra intressen. Men det får aldrig vara på bekostnad av dig själv, din sanning  och din energi, bara för att du är rädd att mista din partner!
 

släppa taget

Jag släppte alla behov av att ha och hålla kvar relationen till min man den där gången, mötte all rädsla, panik som nästan kändes som att säga ja till min egen död. Det som hände var att jag på andra sidan rädslan landade i en djup visshet om att oavsett om vi väljer att fortsätta vår relation eller inte så blir det valet rätt och så småningom också fantastiskt. I den vissheten och valfriheten blev det tydligt för mig att jag väljer honom. Det har nu gått tre år och jag fortsätter att välja honom, om och om igen. Ett val som sker bortom rädsla och behov. Fritt.

Att släppa taget är läskigt. Det drar upp den djupaste rädslan för att bli ensam och övergiven. Men bara för att dessa känslor dras upp betyder det inte att det är vad som kommer hända. 
 

Du kan inte förlora något som är sant.

 
Se över ditt liv och dina relationer. Har du någon relation som du upplever tar mer än den ger? Börja med någon längre ut i periferin och lek med tanken, vad är du rädd att förlora om du skulle släppa taget om den relationen? Vad dras upp? Vad händer om du omfamnar känslan?

Jag har släppt taget om många relationer, både på energiplan och i handling och en del har fallit bort men de flesta har varit kvar eller kommit tillbaka och relationen har tagit ett nytt kliv och blivit djupare och mer sann. 
 

Du kan inte förlora något som är sant. 
 

jag hjälper dig

Min specialitet är att se den stora bilden av livet och ge logiska svar om processen som skapat din livssituation. för att sen guida transformationen.Oavsett om det handlar om relation, arbete eller hälsa. 

 
Med kärlek,
Helena

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln