rädda mänskligheten

Så många människor därute i världsligheten. Så många människor som mår dåligt. Så många som bränner ut sig. Som får kroniska mystiska sjukdomar som bryter ner dem. Som strävar och kämpar. 

Hur ska vi kunna hjälpa dem alla? 

De flesta jag arbetar med i sessioner konstaterar att den inre resan de gör med att möta gamla trauman, stora som små, är superspännande. Till och med roligt spännande att förstå samband och de bio-logiska processerna bakom symtom och beteenden. Dessutom mår de bättre till på köpet!

Varför tar då inte fler tag i sina liv kan man ju undra?
 

rädslans makt

Det jag har mött genom åren och även fått utmanat mig själv i, det är rädslan för vad som kan "hända" om vi riktar fokus inåt och börjar öppna ögonen för vad vi egentligen vill.
 
Tänk om jag vill skilja mig/separera/göra slut?
Tänk om jag vill bryta med mina föräldrar?
Tänk om jag vill hoppa av skolan?
Tänk om jag vill byta jobb?
Tänk om jag inte vill bo här? 
osv osv

Få människor tänker, tänk om jag blir lycklig?! Eller frisk? Eller framgångsrik? 

Det är som att OM vi vågar tänka dessa tankar så slår rädslan en knockout direkt, för tänk om jag vågar hoppas och tro, och sen MISSLYCKAS??!! Då är det bättre livet får fortsätta med jämna plågor och strävan. Då vet vi vad vi har att förhålla oss till iallafall. 
 

vägen till frihet

Det ironiska är att din utveckling är ett arbete du inte kan misslyckas med. Det finns nämligen inget rätt eller fel. Men det finns heller inget facit på hur just ditt liv kommer se ut om du vågar dig på att öppna luckan till ditt inre. Men om ni bara kunde se och höra befrielsen och lättnaden hos de modiga människor jag fått förmånen att jobba med! 

När man väl förstått processen i att möta sina demoner, oavsett om det är stress, ångest, sorg, destruktiva beteenden eller rastlöshet får man tillgång till så mycket mer av sig själv. Dessutom sparar man enormt med tid av smärta mot att ständigt jobba emot det vi känner och upplever. Det är en lååång smärtprocess det.

Att våga vända sig inåt gör livet blir mer tillfredsställande. Mer givande. Det blir mer begripligt och mindre dramatiskt. Glädjen spirar samtidigt som tryggheten växer. För du litar mer och mer på dig själv, därför litar du också mer på livet.

Det är oxå ganska få som faktiskt behöver göra alla dessa stora förändringar som vi från början är rädda för. Livet och dina närstående är enastående och ofta väldigt följsamma för dina förändringar.
 



Livet är så fantastiskt och spännande!!
Kramar Helena




 
Ett extra tack till fantastiska herregud&co vars bilder berikar så mycket!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln