rädsla attraherar 

I den här sk pandemins kölvatten pratas det om att den verkliga pandemin är människornas rädsla som aktiverats på en utbredd kollektiv nivå under den senaste tidens händelser. 

Det vi fokuserar på växer och den vibration vi håller är vad vi attraherar in. Tänk dig att alla våra känslor vibrerar i olika frekvenser där rädsla har en låg frekvens och kärlek har den högsta. När vi håller kärlekens vibration kan ingenting av det vi kallar negativitet bestå. Men har vi en rädsla aktiverad så spelar det ingen större roll hur mycket vi försöker tänka positivt eller göra rätt saker för rädslan puttrar på under ytan. Vi behöver möta och frige rädslan, bjuda in den i kärleken för att allt annat ska ha effekt annars är det troligt att vi skapar vår upplevelse i linje med den lägre känslovibrationen som vi har.

Rädsla bottnar i många olika saker och för att nämna en som jag anser vara den största grundorsaken är det när vi har obearbetade och oläkta upplevelser i vårt bagage och av olika anledningar blir påminda om dem. Oavsett om vi är medvetna om dem eller ej så vet våra kroppar och blir triggade. Vårt system strävar efter balans så de sår vi bär blir en attraktionspunkt för liknande händelser med syftet att ge oss nya chanser att möta och läka de känslor som är knutna till upplevelserna. Med andra ord kan rädsla aktiveras när vi upplever något som på minsta sätt påminner om en gammal oläkt upplevelse.  
 

Ett sätt att aktivera rädsla är det sätt som pådyvlas oss utifrån, tex det som händer kollektivt nu. Om inte media och makteliten rapporterat på det sätt som görs så hade många kunnat hålla en högre vibration med ett annat fokus, grundad i sig själv och en känsla av tillit och trygghet istället för att behöva tampas med en aktiverad rädsla.


Annat som aktiverar rädslor är vår biologiska drift att överleva. Den som många ggr är, som ett exempel, orsaken till att man väljer vaccination - för tänk om jag inte vaccinerar och hen blir sjuk eller dör? Ansvaret, risken att "göra fel", skulden eller kanske tidigare erfarenheter av att det gått på tok. Rädslor som håller oss kvar i trygghetszonen och hindrar utveckling för att ovissheten av det nya skrämmer mer än den verklighet man känner till. Här är det dessutom lätt att följa den förrädiska flocken, om alla andra gör så borde det väl vara rätt...

Många gånger är vi inte ens medveten att vi är rädslostyrda för vi har lärt oss strategier och försvar som aktiveras så snabbt att vi knappt hinner uppfatta rädslan. Men det betyder inte att vi är fri från rädsla, den vibrerar där under ytan medan vi är upptagna med att distrahera oss. En konsekvens av att vi från början fått lära oss att det experterna säger är det rätta trots att det kanske skriker något annat inom en. Vi har lärt oss att avvisa den inre vägledningen med tron att andra vet bättre.

Man brukar säga att man kan inte känna kärlek när rädsla är närvarande och det ligger nog mycket i det. Om vi applicerar detta synsätt på det som sker i världen just nu kan vi nog se riskerna för att allt fler kommer bli sjuka. Lever vi utifrån rädsla, av känslan av hotande sjukdom eller död till och med, så ökar risken för sjukdom eftersom vår vibration blir lägre. Vi blir mer mottagliga.

Det jag beskriver är ingen skrämselpropaganda utan ger en förståelse för hur viktigt det är att inte leva ur rädsla.
Oavsett hur läskig den känns så är det bara en känslovibration som har väldigt lite att göra med vad som sker i det yttre dramat. Det vittnar om att det finns något inom dig som behöver mötas med kärlek och friges så att du kan stå trygg i dig själv oavsett vad som sker ute i världen. Som att tex ta till sig och förstå riskerna och i tillit boosta sitt immunförsvar och välja bort all skrämselpropaganda och negativa rapporteringar. Det är inte att stoppa huvudet i sanden, det är att ta ansvar för den egna upplevelsen som kommer ge ringar på vattnet till din omgivning.
 

Som jag skrivit i tidigare bloggar så är världen i en förändring, jorden höjer sin vibration och den kollektiva energin skiftar. Om du inte börjat rensa i ditt bagage av trauman, smärtsamma upplevelser, karma, sår och uttjänade övertygelser så är det hög tid nu. Ju mer fri du är i kropp och själ desto tryggare står du när det gamla ska falla till förmån för en ny era. Det jag beskriver handlar såklart inte bara om det som pågår runt pandemin.

Vet du inte var du ska börja? 
Ett par tips är att läsa tidigare texter här i bloggen, gå med i den privata gruppen på facebook "Helena Resets your life" eller om du vill ha terapeutisk hjälp så vänd dig till mig eller någon du känner förtroende för. Prova dig fram, det är viktigt att du känner dig trygg med den du går till. 

Och, glöm inte - det är en spännande resa att dyka in i. För varje sår som läks inom dig så lättar din energi, din vibration höjs och mer av det du längtar efter kan ta plats, helt naturligt.

Allt gott,
kramar Helena
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln