gästavsnitt i
uppvaket-podcast

följ
youtubekanalen

välkommen till
helenas livsåskådning
 

En blogg om liv och om död. Om vår Human design, instruktionsboken för att blomstra. Om bakomliggande orsaker till lidande och sjukdomar. Om existentiella upplevelser. Helena betraktar, reflekterar och skriver om livet som människa. Många texter bottnar i klientmöten, andra ur samhällsfenomen och numera skriver hon ofta för att dela sin egen resa i livet som människa med allt vad det innebär.

Helena har även en systerblogg där hon skriver som leg. kurator med anhörigfokus. Det är en blogg som rör sig i och runt ämnet anhörigskap, om sorg, livskriser och demens, men även om förhållningssätt för att hantera livets utmaningar. Klicka på Helenasreflektioner så hittar du den.

 

2021 > 04

När min dotter nyligen fick ansiktet fullt med små röda prickar så tog jag med henne till homeopaten för att få stöd att läka, samtidigt som jag frågar om vad hon känslomässigt upplevt innan utslagen uppstod. 
Jättekonstigt i hennes värld. Hon ville bara gå till doktorn för att få veta vad som är fel. För nåt fel är det, eller?!


2010 utbildade jag mig inom Metamedicin som är en förklaringsmodell till vad som är själva orsaken till att kroppen utvecklar vad vi kallar sjukdomssymtom.
Sen dess har jag haft ett helt annat perspektiv på de symtom jag får i min kropp. Jag vet att det finns en naturlig förklaring till varför och det är där jag lägger min uppmärksamhet istället för på symtomet.
De flesta jag umgås med har samma intresse vilket såklart gör att det blir det "normala" för mig. Men så är det ju inte för de flesta förstår jag. Det "normala" är att när man får ett symtom så går man till doktorn och får något medel som "botar" åkomman, precis som min dotter redan uppfattat. Inget fel med det så länge det funkar och om man inte har det här orsak-verkan-perspektivet. 
Att ha det andra, holistiska synsättet bottnar i ett intresse av att utvecklas och vilja ta ansvar för den utvecklingen. Det är inte självklart för de allra flesta i den här världen.
 

slump eller mening?
 

Att leva i orsaken istället för i konsekvensen har bidragit till att jag skiftat mitt liv från att vara ett offer för omständigheter och otur till att själv ha makt och kontroll - i positiv bemärkelse - över min upplevelse av livet.
Jag håller helt enkelt själv i taktpinnen i min egen kroppsymfoni. 

Betyder det att jag aldrig upplever symtom, eller att jag är immun mot allvarlig sjukdom? 

Nej, men det betyder att jag inte känner rädsla för att "drabbas" av en. Jag vet att om en sjukdom uppstår i mitt system så finns det något jag inte sett inom mig än, något gömt som behöver skiftas eller aktiveras. Och det är för mig en enorm möjlighet att nå en ny nivå av livet. En chans att utvecklas, lära och höja mitt medvetande. Och utifrån mitt högsta bästa så kommer symtomet/sjukdomen upphöra eller inte upphöra. Inget är rätt eller fel, bra eller dåligt. Det är livet. För mig finns ingen annan väg än denna. Mina första 30 år präglades av maktlöshet och känslan av att vara ett offer för omständigheterna, och det är ett liv jag inte vill leva!

Jag vet att många reagerar starkt när man nämner bakomliggande orsaker. Det kan kännas skrämmande och känslosamt för vad då, det är ju "bara eksem", det beror ju inte på mig! Man är rädd för skuld och att ha gjort fel, och att dra upp smärtsamma känslor när man bara vill bli av med några utslag kan kännas kränkande till och med.

Jag hör många utbrista, "hur kan hen få cancer eller xxx, hen som var så positiv, vältränad och aldrig gjorde någon nåt ont"... Som om sjukdom vore ett straff. Det är det inte. Det är heller inget vi medvetet skapar. Det är en bio-logisk process där vårt system försöker hantera något vi med vår helhet av kropp-själ-sinne inte haft strategier att kunna möta fullt ut. 

Det här förhållningssättet betyder inte att jag är emot traditionell sjukvård. Men jag skulle önska att den inte jobbade i stuprör utan hade ett mer holistiskt perspektiv och att det funnits en öppenhet för samverkan med alternativa former. 

Det är min framtida vision❣
 

metamedicin + human design = hälsa
 

2014 började min resa inom Human design system som är en förklaringsmodell över hur människan interagerar med andra och livet kan man säga. En mix av läror som Numerologi, I'Ching, astrologi och kabbalah sammanfört i en mänsklig bruksanvisning. Extremt precis och unik för varje människa. 

Ju mer jag lärt mig följa min unika designs manual desto mer kommer jag i kontakt med den naturliga intelligensen jag är skapad ur och livet känns både mer meningsfullt och enkelt. Jag kan se hur mina första 30 år handlat om att uppleva känslan av att leva i skuggan av mig själv och hur det även fysiskt påverkat mig. Min kropp som idag passerat 45 upplever betydligt färre symtom än vad min 20 åriga kropp upplevde. Ju mer jag studerar Human design desto mer faller allt på plats när det kommer till vår fysiska hälsa. Att leva i skuggan av sig själv skapar ohälsa, både fysiskt och mentalt och att inte få blomstra ut i sin fulla potential gör ont. Det är vår födslorätt att blomstra som sig själv❣

Det ironiska i det hela är att vårt skugg-jag i själva verket bara är nyanser från vårt sanna jag! Det handlar många gånger om små justeringar som gör att kugghjulen hamnar på plats och livet kan flöda ur en förståelse för vem man är och hur allt är i perfekt ordning.
 

aktivera ditt sanna jag
 

Känner du att du inte får ut din fulla potential, att du har mer att ge? Borde livet kännas bättre än det gör? Hamnar du ständigt i återvändsgränder? Undrar du hur andra lyckas lösa livet så mycket bättre? Fastnar du lätt i tankekaos och ältande utan att hitta något hur och varför? Dras du med i trender om hälsa, självhjälpstips och strategier för att må bra som varit framgångsrika för andra men inte alls verkar fungera på dig?

Då kan det faktiskt vara så att du tom strävar efter att leva i skuggan av din fulla potential. Att det du tror är dina fel & brister i själva verket behöver sättas i rätt sammanhang och aktiveras, för det är dina superkrafter!

I de tider som är nu är det så skönt att veta vem man är och hur man vet vilka beslut som är rätt att ta utan att dras med i skrämselkampanjer åt det ena eller andra hållet. När kanske hälsan eller arbetssituationen hotas behöver man hitta tilliten och tryggheten inuti. 

I maj öppnar jag nya platser i mentorsprogrammet "Aktivera ditt sanna jag" där vi under 9 månader, i ett noga sammansatt koncept steg för steg tar dig ur skuggan och in till kontakten med din potential. Du får djup förståelse för bla hur du naturligt tar sanna beslut, vad som är egots tricks och vilka präglingar som styrt dig. Vi skiftar bakomliggande orsaker till fysiska och mentala symtom och du får kontinuerligt stöd hela vägen av både mig och av det gäng som går och har gått programmet.

En investering för livet ❤
 

Är du nyfiken och vill veta mer om det här programmet så kan du kontakta mig här med ditt telefonnr så hörs vi över ett fritt samtal. Och klicka på bilden för att läsa mer om själva programmet, upplägg och innehåll. Och vad andra har att säga om programmet. 

Läs hela inlägget »