Reset_your_life-logo[1]

så du tror du vet bäst?

..tills jag insåg att jag inte fattade nånting..

Det här kurssteget lär dig grunderna i att förstå hur livet samverkar med oss och vill oss väl, även om det känns motigt och svårt emellanåt. Du lär dig grunderna i hur du förhåller dig till och bemöter livets prövningar på ett sunt och lättsamt sätt så du slipper hamna vilse i ältande och bli ett offer för omständigheter och andras beteenden. Du får en trygg grund men enkla metoder för att trivas med dig själv och livet.

 

förhållningssätt
 


Allt vi ser och upplever består av energi, men vad innebär det i praktiken i ditt verkliga liv?

Det spelar ingen roll hur du Har det - det är hur du Tar det som spelar roll.
 

Lär dig om olika delar som påverkar vår människa och hur du förhåller dig till livet utan att slösa onödig energi.I den här första kursdelen kommer du lära dig grunderna i att se livet ur ett energiperspektiv. Livet händer, andra beter sig och de egna upplevelserna är feedback. På ett enkelt och logiskt sätt får du hjälp att zooma ut och se livet ur ett större perspektiv. Genom att anpassa hur du "tar" livet förändrar du fokus på hur du "har det". Den verklighet vi präglats av kanske inte är så blodigt allvarlig ändå? Den kanske knappt är verklig.. snarare "en världslig sak" som Karlsson på taket sa.

Tänk om det går att ta lättare på livet, trots de svårigheter man kan hamna i?!


 

BEMÄSTRA DINA TANKAR
 


Vi blir vad vi tänker, men vad menas med det?

Hur kan man välja & styra sina tankar egentligen?
 

Lär dig höra och styra dina automatiska tankar så du kan forma upplevelsen av ditt liv som du vill ha det istället för att bli offer för vad du tänker. 

En livsfärdighet för livet.

 

Vi styrs till mångt och mycket av våra tankar utan att reflektera över dem. Lite ironiskt med tanke på att de till största delen är återkommande upprepningar av gamla tankespår. Som Einstein en gång på ett ungefär sa, det är omöjligt att skapa en ny verklighet med samma tankemönster som en gång skapade den nuvarande. En annan revolutionerande ironi är att vårt sinne och förmåga att tänka inte är till för att vägleda oss framåt, sinnet ska inte ens ta beslut!

Ett nödvändigt steg för att öppna ögonen är därför att gå igenom vad tankar är, hur de uppstår och hur du medvetet kan börja höra dem för att sen lätt kunna välja hur du använder dem. Du får logisk förståelse för hur de verkar och verktyg i hur du kan lära dig att byta ut dem för att därefter styra om alltifrån din verklighet till dina reaktioner på verkligheten.


 

SLÄPPA KÄNSLOR
 

Låt magkänslan visa vägen men var inte affektstyrd! Vi har lärt oss att inte känna så mycket, "nu räcker det med tårar", "lugna ner dig", "dämpa dig", "ryck upp dig" osv.

Vad är den sunda relationen till känslor egentligen? 

Lär dig vad som är dina och andras känslor, och hur du effektivt möter och släpper känslor utan att de tar över dig. Lär dig hur du känner igen och följer din magkänsla.
 

Många låter sina känslor hindra sin utveckling. Andra låter sina känslor styra genom affektiva reaktioner. Starka känslor skrämmer och ofta har man lärt sig att de ska undvikas till vilket pris som helst. Undvikande av och oförmåga att känna känslor är många gånger grundorsaken till att vi utvecklar alltifrån beroenden, psykisk ohälsa, övervikt, ångest, kontrollbehov mm. Genom att lära dig om hur känslor verkar, vad de är och hur man möter och släpper känslor så kommer du upptäcka hur din kommunikation och samverkan med omgivningen blir lättare.

Känslor är kemi. Helt opersonliga.

Tänk kraften och tryggheten du genererar när du blir vän med dina känslor! 


 

kursupplägg

tre webblektioner

 • Under sex veckor får du i lektionen varannan vecka praktisk kunskap om hur du förhåller dig till livet på bästa sätt utifrån teman som Livstrategier, Bemästra tankarna och Känslors vägledning.
   
 • Du aktiverar ett nytt förhållningssätt till livet som hjälper dig att hantera & trivas med din livssituation på bästa sätt. Enkelt och effektivt. Vi gör även övningar för att integrera teorin och få en fysisk och känslomässig upplevelse av informationen. Tillsammans utforskar vi konsten att leva utan att fastna i ältande och problem.
   
 • Du kommer få övningsuppgifter efter varje lektion att jobba vidare med på egen hand.

   

tre VÄGLEDDA GUIDNINGAR
 

 • Veckan efter lektionen är det dags att vända fokus inåt och bli guidad utifrån varje lektionstema. Det är som en vägledd meditation med fokus att få en upplevelse av det som lektionen tagit upp

facebookgrupp
 

 • Du får ett medlemskap i en sluten facebookgrupp där alla som går den här kursen samlas. Det är lätt att gå vilse i sina egna tankar och alla har inte någon i sin närhet som man kan prata så öppet med så här erbjuds du just den trygga platsen. Här kan du löpande dela dina insikter, svårigheter och vad än du noterar i din vardag. Uttryck är en viktig del i att byta perspektiv så detta är en stor del av kursen även om det är frivilligt. Du kan oxå ställa frågor till mig om material eller det som pågår inom dig här.
   
 • Jag är tillgänglig och dedikerad din process och sätter en ära i att ge det stöd som behövs men hinner inte ha privat kontakt med alla så facebookgruppen är ett perfekt forum. Av erfarenhet vet jag att många går med samma funderingar och upplevelser vilket gör att när någon sätter ord så bidrar det till hela gruppen. 

   

bonus
 


En inspelning av din energityp enligt Human design som skickas ut så snart du meddelat mig dina födelseuppgifter. Det jag behöver är födelseår-månad-dag-ort och klockslag.
 Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!
Enklast nås jag via mail här.

öppna sinnet

STEG 1 
6 veckor - 3 lektioner - 3 guidningar - sluten facebookgrupp - arbetsblad & manualer

BONUSGÅVA 

PROGRAMSTART: 
vid anmälan

PRIS: 990kr

Allt du behöver är en dator, surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling, ett par hörlurar och en skrivbok. 

Programmet vänder sig till dig som är helt ny i området. Viktigast är att du är nyfiken och öppen för nya perspektiv.

Det är så kul att få nycklar och verktyg som är logiska och enkla att förstå!


Hoppas vi ses!
Helena


 

referenser från kursdeltagare
 

"-Ta chansen och investera i dig själv! Detta känns som ett första steg i en personlig utveckling som någonstans är livslång. Lycka är att få ta ett första steg med sådan handledning!" /Malin Esseen

"Vill man jobba med sig själv och få verktyg till att göra det så rekommenderar jag varmt att gå den här kursen med Helena. Hon lär ut och guidar oss med kärlek." / Ann-Christine

"Vill du ta itu med sig själv och ditt ältande bör du gå denna kurs för att komma igång på ett förståeligt och smart sätt." / Carina Sundström