om helena
 

Helena är intuitiv och inkännande och öppnar dig för andra perspektiv på bekymmer och vägleder dig genom problem i allt från relationer och arbete till hälsa.

Hon uppfattar och ser vad som behövs och kan erbjuda enkla sätt att möta svåra känslor och hon kan ge logiska lösningar som förändrar livet. Genom egna erfarenheter av bla sorg, av utbildning och iakttagelser av andra visar hon att allt är möjligt.

Att förstå sig själv i relation till omvärlden och att samtidigt överlämna sig till Livet
öppnar upp för frid, glädje och mirakler. 


 

Helena föddes 1974 som en enligt Human design, Splenic Projektor 4/6 RAX Explanation. Hon växte upp i en liten by i Jämtland. Karriären som Socionom & kurator startade 2001 i Stockholm där hon även träffade sin man och fick två barn. Längtan tillbaka till Jämtland förde familjen till Östersund där de bott och verkat. 

Våren 2022 förändrades livet drastiskt då hennes make lämnade sin fysiska kropp efter kort tids sjukdom.
I bloggen Helenas livsåskådning delar hon den resan.

Helena älskar att söka förståelse bortom det traditionella och utforska vad livet egentligen handlar om. Hon är logisk, har lätt att se mönster i den stora bilden och vet intuitivt hur man kommer vidare. Fokus är alltid människans högsta bästa vilket kan upplevas omvälvande och skrämmande innan man tar steget. Är man redo kommer ens liv blomstra på sätt man inte kan föreställa sig på förhand. Helena är trygg och fri från dömande. Hon är inspirerande och kan omstrukturera tankar och beteenden och guida till den högsta potentialen hos varje enskild människa hon möter.

Helena jobbar deltid med att vägleda anhöriga och personal i kommunens demensteam och även där delar hon sina reflektioner i en blogg som du hittar här - Helenasreflektioner. Andra delen av arbetsveckan ägnas till den egna firman med fokus att vägleda och aktivera människor att leva i linje med sin Human design eller sitt sanna jag. En inre trygghet, självständig och i sin fulla potential.

"Jag älskar att dansa, umgås med min familj och ha öppna samtal på djupet med nära vänner. Jag vill ha kul men är kass på kallprat. Framförallt älskar jag att utforska och försöka förstå mig själv och andra, jag kan lägga hur mycket tid och engagemang som helst i att grotta in mig i hur vi förhåller oss till livet på våra olika och unika sätt. Vi människor har en tendens till att söka efter universella lösningar som passar alla men när vi förstår vår unika human design kan vi se hur galet det är. Vi har alla olika vägar att vandra oavsett bekymmer och det är så spännande att utforska!" 
 

vad gör mig annorlunda jämfört med andra terapeuter?


Jag är insiktsfull och förstående och ser på symtom och problem på annorlunda sätt. Jag har lätt att se och uppfatta vad som är orsaken till dina bekymmer och kan erbjuda enkla logiska lösningar som förändrar livet.

Jag är inkännande och logisk i min natur och har lätt att förklara hur och varför, men kan även vägleda dig genom ältande, kamp och stagnation. 

Vi är designade att vara olika, möta livet på olika sätt, relatera, agera och jobba på olika sätt. Så länge du inte förstår vem Du är bortom den påverkan vi utsatts för genom livet, kommer du inte trivas och njuta av livet fullt ut. Du är helt perfekt som du är och du bidrar i den här världen.
 
Livet kommer alltid hända, människor kommer alltid bete sig på sätt som kan såra eller utmana dig om du tillåter det. Så länge du fokuserar på det utanför dig själv och vad som borde förändras där så förblir du ett offer för omständigheterna och kommer inte vidare i din livssituation och ditt mående. Jag ger dig en lätt och begriplig och många gånger oväntad kunskap om hur du lätt och naturligt kan möta din omgivning utan att förlora dig själv. Det är rent, rakt, intuitivt och helt utan dömande, med ditt högsta bästa som mål. 

Jag fokuserar inte på ältande men ibland behöver vi möta det svåra ur det förflutna och jag vill guida dig till att läka utan återfall eller återgång i gamla mönster. 

Jag har även erfarenheten av att gå igenom det svåra av att följa sin livskamrat och bästa vän genom aggressiv sjukdom och död. Jag vet vägen i och igenom smärtan av mänsklig rädsla, sorg och förlust.

 

vilka är mina klienter?

Är du en kvinna i dina bästa år som känner dig mentalt trött, vilsen och lite uppgiven, som inte kan se lösningen på hur du ska börja trivas med dig själv och livet igen? Längtar du efter att blomstra men är rädd för de risker och eventuella uppoffringar det kan innebära?

Känns det som att du kört fast i livet, hamnat i dikeskanten och behöver hjälp att reda ut alltifrån tankar till vardagskaos och trauman? Bär du på en historia som tynger dig men som du är rädd för att möta? Har du kommit till ett vägskäl och vill välja Din väg nu, utan hänsyn till andras känslor och behov? Är du redo, öppen och nyfiken och vill lära dig mer om vem du är och hur du bemästrar livet på bästa sätt? 

Kanske har du svårt att stå kvar i dig själv i dina relationer, svårt att göra dig förstådd och kommunicera på effektivt sätt? Du kanske ofta sluter dig, blir frustrerad eller bitter och besviken. Du kanske också har låtit andras väl gå före ditt egna genom livet.

Kanske har du svåra erfarenheter med dig från din uppväxt eller traumatiska händelser som påverkar din vardag, som kanske skapat ångest, fobier eller fysiska besvär & utmattning? Kanske drar du till dig människor och upplevelser som upprepar det gamla och som inte gynnar dig längre?

Kanske kämpar du med din hälsa eller har svårt att tycka om dig själv och din kropp? Provar varje ny diet som dyker upp, slösar pengar på gymkort du inte använder osv

Kanske kämpar du med arbete, pengar och tid som aldrig räcker och känner skuld och hopplöshet över att inte räcka till?

Tveka inte att ta kontakt så bollar vi din situation för klarhet i om jag kan hjälpa dig i din situation.

 

feedback från klienter


Jag är mindre stressad,har hittat mera vem jag är! Vågar drömma mera konkret,mera nyfiken på vad livet har utstakat för mig.Mera nyfikenhet om mina relationer,vad är sant för mig och vad som inte är mitt! Jag är mera inkännande vad jag vill med livet. Du har fått mig att tordas gå in i mig själv,in i känslan, in i det onda och då finner jag svaret inom mig .
Är du redo att göra ett val till att må ditt bästa jag, är du redo att dyka in i dig själv för att förstå dig själv och andra bättre så kontakta Helena för ett underbart sätt att få vägledning till ditt sanna jag.

/Carina Sundström

Jag har fått hjälp med att läka mina djupa sår,sen barndomen. Att jag har ett värde,och att se på saker och ting från ett annat håll. Mycket insikt,förlåta och gå vidare. Jag rekommenderar andra att delta i program med Helena, det är mycket bra,och går på djupet.
/Malin Wallen

Du har hjälpt mig att se på mina tankar och situationer med andra ”glasögon”. Allt är inte som det verkar vara. Jag har lärt mig mycket om våra olikheter som människor och hur våra energityper sam- och motarbetar varandra. Du har gett mig verktyg som jag kan använda för att komma vidare i mitt arbete med mig själv. Jag har förstått att jag står inför en stor förändring och jag har tagit steg i den riktningen. Det är fortfarande obekvämt men jobbet som jag har påbörjat fortsätter jag med.
Helena är duktig och lyhörd. Hon lyssnar och guidar på ett ärligt vis och hon har hjälpt mig att lösa upp blockeringar och att se saker och problem med andra ögon. Svåra saker har blivit enklare att hantera och till och med inget svårt alls.

/Ann-Christine

Jag har lättare att acceptera verkligheten, även om jag inte lyckas hela tiden så är dessa stunder längre och fler efter detta halvår. Jag har fått en ökad förståelse för mig själv. Jag har blivit påmind om att jag har ett eget ansvar över mitt liv, inte andra. Att det inte behöver finnas ett rätt och ett fel. Min nyfikenhet för livet har ökat. Jag ältar mindre. Du har påmint mig om att det är som det ska och att ta kommando över mitt liv. Att slappna av och inte tro att jag behöver ha kontroll på allt och alla.
Våga ta en titt inåt, du vågar med en lugn och trygg guide som Helena. Var beredd på jobbiga stunder men det är så värt det.

/C

Jag har fått hjälp att landa i allvaret i min hälsosituation. Och du har hjälpt mig möta stora delar av rädslan mm förknippad med den. Att närma mig att lyssna inåt och känna tillit till den inre guidningen.
Är du villig att djupdyka i dina djupaste känsloblockeringar och få stöd och hjälp att lösa upp dem med hjälp av en inkännande, skicklig, intuitiv och empatisk person så rekommenderar jag dig att gå Helenas program.

/Maria

 

om du vill att jag hjälper dig, hur går du vidare?


Det enklaste är att kontakta mig via mail här med en kort beskrivning av din situation så återkommer jag med förslag på tid.