gör det själv studie - online
-lanseras inom kort-
 

öppna ögonen & Se livet ur ett helt nytt perspektiv
 

Det här programmet kommer steg för steg ge dig andra perspektiv på vad livet är än vad vi kanske lär oss i uppväxtens skola och hem. Du får livsfärdigheter som hjälper dig att bemästra ditt liv på bästa sätt. Oavsett om det gäller tankar, känslor, mentala/fysiska symtom eller upplevelser som livet utmanar med. Tänk om livet inte är så svårt ändå?! Det är när vi tar det här livet på blodigaste allvar som det blir tungt. Hur skulle det kännas att ta livet mer som ett experiment i form av en film/dröm/dataspel?
  • Är du trött på att följa flocken och göra som alla andra? På att inte kunna styra det du tänker och känner? På att vara frustrerad och less?
  • Är du trött på att kroppen motarbetar dig, på symtom och smärta, på skador och sjukdom? På att inte förstå varför just du drabbas?
  • Är du trött på oro och rädsla över vart världen är på väg, och på att låta rädsla & tvivel styra dig? På att du nästan gör krokben på dig själv eller inte vågar agera alls?
  • Tror du att det finns något mer i livet än att sova, äta, jobba & göra barn?
  • Längtar du efter en nystart, att leva som ditt sanna jag, lycklig och trygg? 

Då är det dags att börja agera.

 
Varför händer det här mig?

Vad har jag gjort för att förtjäna det här?!


Uttryck jag alltför ofta hör av människor som är mitt i en kris. Som om livet utövar ett slags straff-belöningssystem. 

Att förstå och kunna möta orsaken till verkan ger en ökad trygghet och tillit till att livet är rätt fantastiskt ändå. Det finns inget som handlar om otur, straff eller slump, allt har en naturlig, logisk förklaring utan skuld. Jag älskar det förhållningssättet. Låter det lockande? 
 

Under flera hundratals år har vi levt i ett samhälle som haft sin rot i stamtillhörigheten, flocken, familjen. Det är vad som byggt upp den värld vi nu lever i men den tiden är på väg att förändras och upplösas. Alla stora system börjar knaka i fogarna och de som tidigare haft makt och auktoritet som präster och läkare har inte samma tyngd längre. Vi vill hitta vår egen väg. Samtidigt är vi så påverkade av media och forskningsrön som säger hur vi borde leva, vad vi borde göra, hur vi borde äta osv. Men även här börjar vi ifrågasätta och känna att det kanske inte är samma lika för alla? 

 

öppna ögonen & Se meningen med problem & utmaningar

Finns det en mening med livskriser & svårigheter och hur går man vidare ur dem? Se klart på vad som behöver förändras och förstå hur det går till. "Det är inte lätt att leva, vi måste kämpa för att nå någonstans, utan strävan inget resultat", det är mycket i det här temat vi vuxit upp med och uttryck som "född med silversked i mun och åka på en räkmacka" är inget som man uttryckt med kärlek direkt. Inom andlighet och personlig utveckling har vi lärt oss att när det är rätt går det lätt vilket har bidragit till en sundare livssyn men det är heller inte alltid sant. Ibland är det knöligt, motigt och allt annat än lätt i livet, för en del mer ofta än för andra. Det är som det ska, ibland krävs lite möda för att komma igenom. Se bara på kolets process till diamant, eller larvens utveckling till fjäril.

Skillnaden mellan att känna att livet är motigt och svårt mot att förstå meningen med den strävan som är just nu, är vad som gör skillnanden. Att veta vad som är värt mödan och vad som ska släppas. Det befriar en från mycket frustration och bitterhet.

 

öppna ögonen & se & lev i kontakt med dig själv

Precis som när jag jobbar en-till-en i sessioner så kommer mycket i kursen handla om att få livsfärdigheter att göra det bästa av det man har och vad livet ger. Det blir guidningar inåt för att bli trygg i vad som händer när vi inte flyr eller dövar känslor. Du och övriga deltagare får under min vägledning tryggt möta dina känslor, alltifrån smärta till rädsla och ilska. Vad än som dras upp.
Livet händer och när vi inte har strategier att hantera det vi möter så skapas sår inom oss som i sin tur leder till beskydd och blockeringar och beteendemönster förutom att det dessutom kan leda till sjukdom. 

Att veta att du kan, och veta hur du möter svårigheter och ha tillit till att livet vill dig väl, gör att mycket rädsla släpper och när rädsla släpper infinner sig en vilsam trygghet. 

 

Min väg till självkännedom för livet

I 20 år har jag jobbat med samtal och människor i olika former av kriser och behov av stöd. Nästan lika länge har jag även fokuserat på min egen transformationsresa och gått otaliga kurser och mentorsprogram samtidigt som jag förfinat mina egna kunskaper i mitt arbete. Mitt fokus har gått från att vara akademiker till mer spirituell och holistisk genom alternativa metoder och jag älskar det.
Till exempel "En kurs i mirakler" öppnade mina ögon för Sanningen och genom Human Design lärde jag mig att förstå de gåvor jag naturligt har när det kommer till att guida människor till kärnan av sitt sanna jag. 

Min livskod handlar om att gå djupt och guida till roten av problemen för att läka dem men även ge en logisk förståelse för samband och orsak. Inget problem eller traumatisk upplevelse är värre eller lättare, målet är att vända det svåra till styrka och förstå vad som är Sant och vad som är Egoillusion. 

Målet är alltid att du som klient och kursdeltagare ska känna dig känslomässigt lättare och ha en större förståelse för hur du fungerar och vad du behöver för att leva sant i din fulla potential.
Ju mer du förstår sanningen om livet och dig själv desto roligare blir det!

 

ord från klienter:


"...tack du är bäst <3 åh nu rinner det massa tårar... kunde inte hålla emot..<3"

"Måste bara tacka dig ännu en gång, du är underbar <3"

"Thank you! Alltså denna vecka har jag mått sååå bra, full av energi, lust och kunnat jobba jättebra med det som dykt upp! Känner mig riktigt bra till mods och tillfreds med livet!"

"Tack älskade Helena för det du hjälpt mig med hittills, och vi är bara i början."

"
Mycket bra och duktig,kompetent och kunnig,har svar på allt" 


 

ord från tidigare programdeltagare:


"Jag tycker att jag är lugnare, gladare och starkare och jag värderar mig själv betydligt mer. Det finns mer att jobba med men jag har fått insikter o verktyg för att göra det och det är jag djupt tacksam för" /Malin

"I mitt liv har det nog blivit stor skillnad, jag tar större plats, kör mitt race oavsett om jag är hemma ensam eller om familjen är hemma. Njuter mera av livet här och nu." /Carina Sundström

"Jag ser på mig själv på ett snällare sätt, är inte lika hård när det uppkommer situationer som gör att mitt självförtroende sjunker och att jag försöker ta in alla känslor och accepterar dom som dom är bättre nu. Kursen är ett sätt att hitta sitt nya själv plus att man får lösningar hur man ska bli bättre att känna in sig själv och sina känslor." /Tilde Strandberg

"Mina förväntningar var att lära mig mer om mig själv och försöka förstå mekanismerna bakom allt som händer i mig och sen släppa det som inte behövs längre. Jag har verkligen fått förståelse för mycket och saker har börjat hända i mig. Vissa saker sitter väldigt djupt så de behöver jag jobba vidare med. Jag har fått en större acceptans och förståelse kring alla de småsymtom som jag har och det är en underbar känsla. Jag har tränat mycket på att inte dras med i draman och även det är en underbar känsla.
Jag ser mycket ljusare på livet och har börjat få tillbaks känslan att framtiden ser spännande ut. Det blir som det är tänkt och jag har lyft blicken och förstått syftet med en del saker som har hänt mig de senaste åren och även några saker i mitt förflutna. Jag står på mig mer och t.ex. väntar med att svara och låta beslut följa med mig istället, ibland en kort stund, ibland en längre stund. Det hör ju också till acceptansen för den jag är. Jag möter fler situationer med nyfikenhet och jag känner en större tilltro till mig själv."
/Johanna
 

logistik och anmälan:

Allt du behöver är en dator, surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling, ett par hörlurar och en skrivbok. Och en hängivenhet naturligtvis.

Kursen gör du själv i egen takt men varje delmoment låses upp två veckor efter föregående del för att ge tid till både lektion, liveinspelning och övningar. Självklart kan du ta längre tid mellan varje del om du behöver. 

Innehållet vänder sig till dig som är ny i området men även till dig som har kommit en bit i din egen utveckling. Viktigast är att du är nyfiken och öppen för nya perspektiv eller att ta till dig det du redan vet med nya ord. 

Välkommen med, det är så kul att få livsfärdigheter som är logiska och enkla att förstå! 

 

referenser från kursdeltagare
 

"Ta chansen och investera i dig själv! Detta känns som ett första steg i en personlig utveckling som någonstans är livslång. Lycka är att få ta ett första steg med sådan handledning!" /Malin Esseen

"Vill man jobba med sig själv och få verktyg till att göra det så rekommenderar jag varmt att gå den här kursen med Helena. Hon lär ut och guidar oss med kärlek." / Ann-Christine

"Vill du hitta dig själv, den du verkligen är innerst inne? Gå kursen så får du en kickstart, ett antal aha-upplevelser och verktyg för att gå vidare på den spännande vägen." /Ninni

"Vill du ta itu med sig själv och ditt tjatter bör du gå denna kurs för att komma igång på ett förståeligt och smart sätt." / Carina Sundström