metamedicin


hemligheten bakom sjukdom & symtom
 

Det är lätt att tro att det är något fel när man får symtom i sin kropp eller om man blir sjuk men många av de symtom vi upplever som smärta, infektion/inflammation mm är egentligen tecken på en återhämtningsprocess.

Enligt Metamedicinen finns det synkronologisk koppling mellan kropp – sinne – hjärna – omgivning. Varje del av vår hjärna relaterar till ett specifikt organ och en specifik konflikt eller trauma. Det betyder att kropp- och sinnekopplingen är mycket mer “bio – logiskt” organiserat än vi trott i det förflutna.

Metamedicinmodellen är ett diagnosverktyg som hjälper oss att identifiera vad som orsakar olika sjukdomar, var vi är i en sjukdomsprocess samt hjälper oss att förstå var vi är i vår egen utveckling. Vår kropp är intelligent! Varje symtom är en meningsfull och intelligent process. Genom att bli medveten om vilken konflikt som ligger bakom symtomet har vi chansen att frigöra känslorna och ta lärdom. Livet är evolution!

Metamedicinen är ingen terapi utan ger förklaring på de bakomliggande orsakerna till att kroppen skapar symtom. Du får alltså svar på "varför jag, varför nu". När vi förstår grundorsaken till symtomet så kan vi möta den känslan, skifta reaktionen och därmed hjälpa kroppen att aktivera sin självläkning. 

Vårt förhållningssätt till symtomen blir helt annorlunda om vi förstår att kroppen behöver stöd i sin läkningsprocess istället för att leta efter fel. 

Det handlar aldrig om skuld, att vi är eller gör fel utan det handlar om att förstå processen av orsak och verkan ur ett bio-logiskt perspektiv. Kroppen är på vår sida, den vill oss väl och söker efter balans och hälsa. Varför inte samarbeta med den?

Jag är Meta Health coach sen 2010 och väver in den kunskapen i sessionerna när det finns fysiska symtom med i bilden.

PRIS SAMTALSSESSION: 1111 kr för 60 min

BOKNING: Använd bokningslänken här nedanför för att boka din session.

 


sagt av klienter
 

"Kropp och själ är ett, men det krävs också vilja och medmänniskor för att hitta vårt inre jag och förstå innebörden, på riktigt. Jag gör en resa mot mitt inre som Helena hjälpte mig att starta. Helena har varit fantastiskt proffisionell och ödmjuk. Det ÄR verkligen själläkning som inte kan jämföras med dagens sjukvård/psykiatrisk vård för det är helt olika saker. Helena sätter människan, alltså DIG i fokus och coachar på ett fantstiskt sätt hur man hittar tillbaka/tar vara på kärlek till relationer, mål, drömmar men framför allt hur man älskar att leva sitt liv här och nu!
Min reumatiska ryggvärk har även minskat sedan första mötet med Helena. Fantastisk läskig upplevelse när kotor lossnade från låsningar.
Tusen tack för att du hjälpte mig att finna verktyg i livet hur jag i vardagen kan ta hand om och älska mig själv mer!" 
/Ebba

 

"Kan med djupet från mitt hjärta varmt rekommendera hypnossyntesterapi med Helena som terapeut.. Hon har på ett proffsigt sätt lotsat mig i rätt riktning från en snårig o krokig väg så nu är det upp till mig att försöka leva som jag lärt! Kan tillägga att jag provat andra alternativ men inget har fungerat så bra som det här!
Tack helena för din hjälp!" ☺ 
/Marianne

Du har varit jättebra. Du är så fantastiskt inkännande och har gett mig det jag behöver. /AnnChristine


Helt magiskt underbar ju ❤ /Carina Sundström


"Tusen tack för att jag hittade glädjen till livet och till mig själv. Från att inte haft några possitiva tankar om mig själv eller andra i min omgivning så har du med din enkla underbara behandling hjäpt mig tillbaka till glädje o lycka. Det som hjälpte mig mest var att tycka om mig själv och sortera bort det onda i livet som inte var mitt bagage. Ser så possitivt på både livet och mig själv, mitt självförtroende har växt från att inte ens finnas, till att faktiskt tycka att jag både är ganska shysst o lite snygg. Tusen kramar från mig." /Lisa


Du är en underbar person och det delar du med dig av och får oss att känna att du verkligen menar, tror på och kan det du undervisar om. /Susanne Gyllander


Du är grym! /Anna