Kurs - från osäker till självsäker

en kursserie i tre steg

osäker

Att vara osäker ger olika associationer för olika människor men det gemensamma är att
-är vi osäker påverkar det hela vårt liv, alla delar av det. För oss innebär osäker att vi i grunden av oss själva bär ett tvivel. Antingen på om vi är värda för den vi är, eller om vi är älskade och omtyckta för den vi är. Det spelas ut genom hur vi förhåller oss till de tvivlen och vilka strategier vi skapar för att känna oss värda och älskade. Strategier och förhållningssätt som tar oss längre bort från oss själva och den vi innerst inne är.

Osäker för oss personligen har handlat om att anpassa oss till andra på olika sätt för att få höra till, få bekräftelse på att vi duger, få kärlek och gillande, osv

är det här du?

 • svårt att sätta gränser, "ja-sägare"
 • lägger mycket energi på att tolka vad andras förväntningar är
 • veliga, svårt att fatta beslut som handlar om en själv
 • andras behov är viktigare än mina egna
 • när något blir "tokigt" är det mitt fel
 • väljer bort att göra nya saker av rädsla för att misslyckas
 • behöver ha kontroll för att känna mig säker

 
​Osäkerhet gör att vi tvivlar på det flöde livet är, tilliten till att vi får våra grundläggande behov tillfredsställda, att vi är närda genom alltifrån kärlek till mat och pengar. När det tvivlet finns så anpassar vi oss ännu mer för att andra ska tillfredsställa oss och vi tappar kontakten med vår inre sanning. Det skapar en stress inom oss som över tid påverkar vår kropp i form av olika fysiska symtom. 


Stress i kombination med osäkerhet gör även att vi drivs till olika sätt att döva stressen och även få någon form av belöning. Antingen utifrån av andra eller genom kroppens egna hormoner.

Brukar du ibland, eller ha för vana att döva dig och/eller belöna dig med... 

 • träna extremt mycket?
 • äta osunt, typ godis, kakor, bakverk, skräpmat osv?
 • prestera, göra, fixa, ordna?
 • spela, typ candy crush, dataspel osv?
 • ta några glas vin eller öl? 

Då är det troligt att du jagar effekten av det belöningssystem vi har i hjärnan som gör att vi för stunden känner tillfredsställelse. Den tillfredsställelsen är dock en flyktig känsla som lämnar en tom eftersmak. 

Det vi vill lära ut är hur du kan hitta den tillfredsställelsen bara genom att vara du.

steg 1

INGET DATUM FASTSTÄLLT ÄNNU

Kursavgift: 
Lunch och fika ingår. ​Vi fakturerar dig i samband med kurstillfället.

Sista anmälningsdag:
reservation för fullbokning.​

anmälan

Tips på boende: ​
Hotell Emma mitt i centrala Östersund med ca 5 min från kurslokalen: www.hotelemma.com​

Jamtli Vandrarhem ca 10 min från kurslokalen och 15 min till centrum: www.jamtli.com/3860.vandrarhem.html 

bli inspirerad & ta del av erbjudanden

självsäker

På samma sätt som att osäker ger olika associationer ger även självsäker det. Självsäker är ett starkt ord som väcker känslor. För oss är det kraft, mod och tillit. Till oss själva och livet. Att känna oss trygg i att kunna påverka vår livssituation och välja hur vi mår. 

Att känna sig självsäker handlar om att:

 • ​Vi är trygga och starka i våra val
 • Vi litar på oss själva och vår magkänsla​
 • Vi slutar anpassa oss på bekostnad av vår egen kraft​
 • Vi står stark i våra relationer till andra människor​
 • Vi vågar säga vad vi tycker, tänker och känner​
 • Vi hedrar den vi är!

Istället för att jaga den flyktiga tillfredsställelsen som kommer av att döva/belöna oss så kan vi njuta av ett långt ihållande mmmmmm i livet. När vi är självsäkra ger vi oss utrymme att njuta av det vi Är och det vi omger oss av. Det är en självsäkerhet som vibrerar av sanning, långt borta från kaxighet, dryghet och egoism. Att vara självsäker är att vara trygg som den vi är. 

kursmål steg 1


Vi kommer under det här första steget att lägga en gemensam grund för vad vi anser är meningen med livet. Vad vi är och hur vi fungerar utifrån vårt medvetande och våra sinnen, och hur vi kan se livet ur ett energiperspektiv. Vi lär om tankar, känslor och beteenden, och hur vi kan samspela med livet och med våra fysiska kroppar. Metamedicinens förklaringsmodell visar oss hemligheten bakom sjukdomar och symtom och vi delar hur bra näring kan stötta kroppen i sjukdomsprocessen och i bevarande av hälsa.

Varje kurssteg innehåller interaktiva och praktiska moment som guidningar för att få kontakt med våra sanna jag och meditationer för att stilla oss och öppna upp till skiften. Det är övningar att fortsätta använda hemma.

Du som väljer att delta i första steget av "från osäker till självsäker" kommer att

 • få hjälp att syna dina mönster och strategier i sömmarna
 • få kunskap och förståelse för hur livet fungerar från energi till praktisk tillämpning
 • få insyn i metamedicin
 • lära dig metoder för att lätt tolka och följa din magkänsla
 • få information om din inre kompass och strategi att möta livet 

3 steg

Kursen från osäker till självsäker är en trestegstrappa där det första ger en grund och öppnar upp för kontakt med ditt inre och och insikter om vart du är och varför du är där du är.
Steg 2 kommer ta dig ett steg djupare in i dig själv för att hitta din sanning och även kunna möta och släppa det du bär med dig i ditt bagage för att bryta mönster destruktiva strategier. Vi kommer titta på hur vi själva kan förhålla oss för att möta livet på ett konstruktivt sätt. Det vi sår får vi skörda..
Steg 3 tar dig framåt mot det du längtar efter, där vi jobbar praktiskt med dina drömmar och mål. Du lär dig att använda det du fått med dig från steg 1 och 2 så du aktivt kan börja göra de val du behöver göra för att nå förändring och blomma ut i din självsäkerhet.

Vi utgår från och delar med oss av de kunskaper och de verktyg och metoder som hjälpt oss att gå från osäker till att leva som självsäker. Varje utbildning vi själva gjort har varit både kompetenshöjande men även drivit på vår egen inre utveckling och höjt vårt medvetande. Nu har vi äntligen hittat en form för att vidareförmedla våra kunskaper till dig som längtar efter att känna självsäkerhet i ditt liv. 

Vi kompletterar varandra både som människor och yrkesmässigt och den passion vi känner för att göra världen bättre genom villkorslös kärlek och egenansvar kommer höja din medvetenhet och bidra till din utveckling.

Vidare information om steg 2 och 3 kommer inom kort.
 

-------------------------------------------------------------
 

Den här kursen är INTE för dig som vill stå kvar i din livssituation utan att göra någon förändring själv. Vi förväntar oss en öppen och nyfiken inställning och att du deltar aktivt med den unika energi du besitter. Det är i interaktionen det händer! 
 

feedback om oss

"Ni är super! Ni har två fantastiska själar som bara lyser om er. Ni inger ett lugn och en trygghet som behövs. Ni har hållit en lagom profil - låtit oss vara när det behövts. Men också kommit fram när jag trott att jag velat vara själv, men istället behövt er. Är supernöjd!"  ❤️  Malin

"Ni har en enorm känsla för vad som behövts för att vi skulle utvecklas" Johanna
 
"Ni är kunniga och inkännande. Mycket klokskap. Jag känner stor tacksamhet att jag fått dela de här dagarna med er." AnnChristine


"Ni var fantastiska i samspelet er emellan. Eran lyhördhet mot oss var och en. Era specifika kunskaper. Ni är unika." Marianne


"Tack! Balanserat, harmoniskt & utvecklande. Skönt upplägg, bra tempo, fina övningar." Uffe