Reset_your_life-logo[1]

om helena

Helena föddes 1974 som en sk Splenic Projektor 4/6 RAX Explanation enligt Human Design. Hon växte upp i en liten by i Jämtland. 2002 började karriären som Socionom & kurator i Stockholm där hon träffade sin man och fick två barn. Längtan tillbaka till Jämtland förde familjen till Östersund där de nu bor och verkar. 

Helena älskar att söka förståelse bortom det traditionella och utforska vad livet egentligen handlar om. Hon jobbar deltid med att vägleda anhöriga och personal i kommunens demensteam och deltid i den egna firman med fokus att vägleda och aktivera människor till att leva självständigt och i samklang med sin Human design, sitt sanna jag.

"Jag älskar att dansa, umgås med min familj och ha öppna samtal på djupet med nära vänner. Och framförallt älskar jag att utforska och försöka förstå mig själv och andra, jag kan lägga hur mycket tid och engagemang som helst i att grotta in mig i hur vi förhåller oss till livet på våra olika och unika sätt. Jag vill ha kul men har svårt för kallprat." 
 

happy retreat

Som en av inspiratörerna hos Happy retreat live kan du hitta korta online-föreläsningar med Helena om bla konsten att förstå och stärka sitt sanna jag.

Läs mer på Happy Retreat Live där du även köper dina biljetter.

 

varför har jag helena valt att jobba med inre vägledning?


Man kan säga att jag har egna ganska tydliga brytpunkter med nystart i varje enskilt område i livet, men det var år 2002 när jag precis flyttat ihop med mannen i mitt liv som det avgörande skiftet skedde. När jag förstod skillnaden mellan att leva i en offerkofta och att aktivt välja hur jag vill må.

Jag hade jag hittat hem med Honom, och nu skulle jag inte behöva vara rädd och orolig längre för med honom kände jag mig trygg. Jag kände att han ville ha mig som jag var, utan att jag behövde erbjuda något extra. Men så låg jag än en gång ensam med ångest och panik över att bli sviken och bortvald och annat som kunde tänkas hända bakom min rygg därute i Stockholmsnatten. 
Jag hade än en gång försökt få honom att ställa in sina planer med grabbarna utan framgång. Den rädsla jag kände var så stark och övertygelsens förtvivlan så stor samtidigt som jag inte hade något annat val än att stå ut... tills insikten bokstavligen slog ner inom mig. Jag HAR ett val! Jag kan välja att inte låta min smärta från förr påverka nuet! Jag kan välja att lita på honom. Jag behöver inte tvinga den här fina och ärliga mannen att anpassa sig efter mina gamla sår och min rädsla och otillräcklighet. Han kan inte läka mina sår. Han kan inte fylla mitt hjärtas hål. Det är inte ens hans jobb. Det är mitt jobb, mitt ansvar. Och där kom lättnaden, jag skulle sluta vara ett offer för min historia nu, en gång för alla. Min rädsla för att välja och ta ansvar för mitt liv skulle inte få förstöra vår relation. Ett så läskigt men befriande val som innebar min första medvetna nystart.

Jag kan inte säga att sen dess blev livet som en dans på rosor. Tvärtom, för med medvetenhet kommer alla gamla mönster och beteenden fram i ett obarmhärtigt ljus och det går inte att backa och bli blind igen. Men där och då började min avprogrammering och aktivering av mitt sanna jag. Det har tagit tid, det har tagit engagemang, investeringar och mod. När ens innersta skuggor kommer fram gör det ont men lättnaden när de omfamnas och möts med tålamod och kärlek är värd mödan. Som jag har ältat, rannsakat mig och mitt liv och som jag stått hjälplös inför livets draman många gånger. Det är så lätt att tro på det man upplever, tro att man är dramat och tankarna, för att inte tala om känslorna som tar över hela ens kropp.


Efter 7 år som kurator ville jag ha bättre verktyg, jag längtade efter att gå djupt i samtalen, göra skillnad på riktigt så 2008 började jag en intensivkurs i Hypnosyntes, en transformativ terapiform med rötter i NLP, the Work, Sedona och Hypnos som gav mig basen i det sätt jag jobbar på idag. Det jag inte visste då var att det oxå var en nystart på resan in till mitt sanna jag. Samtidigt som jag lärde mig dessa fantastiska metoder så gjorde de oxå ett inre jobb med mig. Plötsligt fick jag kontakt med delar av mig själv som jag inte ens visste att jag längtat efter. Jag mötte de sår, mönster och övertygelser som styrt mitt förhållande till livet med järnhand och befriades från ett bagage jag inte varit medveten om. Jag fick förståelse för att sår av 'bortvald' påverkat mitt förhållningssätt till andra och gjort att jag aldrig vågat tro på mig själv. Hypnosyntes hjälpte mig läka och mönstret bleknade bort. Den här kursen gav såklart mersmak så jag fyllde på med flera olika alternativa terapiverktyg och en certifieringsutbildning i Metamedicin som gav mig dels kunskapen om de bakomliggande orsakerna till sjukdomar men oxå en egen läkning av de fysiska bekymmer jag dragit på mig under åren.Nästa stora uppvaknande kom med Human Design som beskrev mig på ett sätt som var mindblowing!

 

Min dåvarande mentor introducerade 2013 mig i konceptet Human Design och det ruskade om mig ända in i grundvalarna av vem jag sannerligen är. Plötsligt fick jag en logisk faktakarta om mig själv som förklarade tex min omedvetna förmåga att förstå och läsa av andra som tidigare gjort att jag sett mig själv som otillräcklig, jag fick veta att jag blir ett offer när jag inte är sann med mig själv, bitterheten och hjälplösheten är en feedback på att jag inte lever som jag! Jag lärde mig att jag som är en Projektor inte är gjord för att arbeta långa många timmar om dagen och att jag behöver bli inbjuden för att nå fram med vad jag ser. Jag som känt mig så avvisad genom åren när jag velat guida och ge fina råd och det inte tagits emot. Det var alltså helt opersonligt! Wow! 

Med Human Design fick jag en förståelse för mig själv som jag aldrig känt och jag lärde mig att när vi nystartar oss själva i linje med vår Human Design så väcker vi upp vårt sanna jag och får stöd av livet att leva vårt högsta syfte. Sedan 2014 har jag utforskat och experimenterat med detta och steg för steg väcker jag upp mitt sanna jag, all offermentalitet och bitterhet har tinat bort till förmån för en sötma som gör att jag verkligen njuter av livet som jag. Allt jag lär mig om Human Design är fullkomligt hänförande och jag är helt frälst!

Jag vill bara lära mig mer och mer och jag fortsätter mitt utforskande av mig själv och andra och har oftast en kurs eller någon mentor jag jobbar med och för varje del jag väcker upp i mig ökar kvaliteten i vad jag erbjuder. Samma win-win sker i arbetet med mina klienter där jag lär mig mer och mer om hur vi bemästar livet till fullo.
 


2009 startade jag min firma som då fick heta Ditt sanna jag och aldrig hade jag kunnat gissa träffsäkerheten i det namnet! Jag har under dessa år mött mängder av människor med alla typer av bekymmer, symtom och trauman och fått förmånen att guida dem till klarhet och befrielse. Att vara företagare har som Projektor varit utmanande och att ha en kuratorstjänst att luta mig mot har varit en stor lättnad. Jag guidar människor i grupp och enskilt, har erbjudit Q&A livewebinar med fokus på metamedicin, jag har erbjudit individuella program av olika slag, jag har föreläst och inspirerat, haft samtalsgrupper och utbildningar, men framförallt mött människor en till en och jag fullkomligt älskar att vara med om nystart efter nystart och att se när förståelsen om vem man är landar och väcker upp.

När jag startade firman hängav jag mig till mitt livs syfte, att arbeta med att göra skillnad på djupet för människor. Jag ville hjälpa andra som också kört fast i livets draman till en nystart, till att leva sina sanna jag och med Human Design har jag knutit ihop säcken.

Genom mitt egna utforskande om mig och läkning av mitt förflutna vet jag att vi inte behöver låta vår historia, vårt arv eller våra livserfarenheter definiera vårt liv här och nu. Vi kan ny- och omstarta vår upplevelse av livet hur många gånger som helst och samtidigt dra lärdom av det vi varit med om. Den trygghet det ger att veta att trots att livet krisar, så har jag alltid ett val, jag kan alltid välja att möta situationen och min reaktion fullt ut och det gör mig fri. Det vill jag dela med mig av. Det är min mission, att hjälpa andra till nystart av sin livssituation. Vem du än är, vad du än kämpar med så finns jag för dig.

 

vad gör mig annorlunda jämfört med andra terapeuter?


Jag fokuserar inte på att älta din historia eller analysera de draman du möter i livet utan jag vill guida dig till en läkning som inte ger återfall eller låter dig återgå i gamla mönster. Lösningen bor inom dig, jag är bara vägvisaren till de svar du inte vet att du har.

Det finns alltid orsaker till vad du upplever som problem och symtom, bakomliggande orsaker till din nuvarande livssituation. Så länge du inte tar reda på de orsakerna och löser dem så kommer du inte nå den livskvalitet och framgång du längtar efter.
 
Vi är designade att vara olika, möta livet på olika sätt, relatera, agera och jobba på olika sätt. Så länge du inte förstår din unika design, att du är perfekt som du är kommer du inte trivas och njuta av livet fullt ut.
 
Livet kommer alltid hända, människor kommer alltid bete sig på sätt som kan såra eller utmana dig om du tillåter det. Så länge du fokuserar på det utanför dig själv och vad som borde förändras där så förblir du ett offer för omständigheterna och kommer inte vidare i din livssituation och ditt mående. Jag ger dig en lätt och begriplig men revolutionerande kunskap om ditt sanna jag och hur du navigerar genom livet som dig själv. Det är rent, rakt, intuitivt och helt utan dömande, allt för att du ska vakna upp till den fantastiska människa du ÄR. 

 

vilka är mina klienter?


Är du en kvinna i dina bästa år som är mentalt trött, vilsen och lite uppgiven, som inte kan se lösningen på hur du ska börja trivas med dig själv och livet igen? Längtar du efter att blomstra men är rädd för de risker och eventuella uppoffringar det kan innebära?

Känns det som att du kört fast i livet, hamnat i dikeskanten och behöver hjälp att reda ut alltifrån tankar till vardagskaos och trauman? Bär du på en historia som tynger dig men som du är rädd för att möta? Har du kommit till ett vägskäl och vill välja Din väg nu, utan hänsyn till andras känslor och behov? Är du redo, öppen och nyfiken och vill lära dig mer om vem du är och hur du bemästrar livet på bästa sätt? 

Kanske har du svårt att stå kvar i dig själv i dina relationer, svårt att göra dig förstådd och kommunicera på effektivt sätt? Du kanske ofta sluter dig, blir frustrerad eller bitter och besviken. Du kanske också har låtit andras väl gå före ditt egna genom livet.

Kanske har du svåra erfarenheter med dig från din uppväxt eller traumatiska händelser som påverkar din vardag, som kanske skapat ångest, fobier eller fysiska besvär & utmattning? Kanske drar du till dig människor och upplevelser som upprepar det gamla och som inte gynnar dig längre?

Kanske kämpar du med din hälsa eller har svårt att tycka om dig själv och din kropp? Provar varje ny diet som dyker upp, slösar pengar på gymkort du inte använder osv

Kanske kämpar du med arbete, pengar och tid som aldrig räcker och känner skuld och hopplöshet över att inte räcka till?

Tveka inte att ta kontakt så bollar vi din situation för klarhet i om jag kan hjälpa dig i din situation.

 

feedback från klienter


Jag är mindre stressad,har hittat mera vem jag är! Vågar drömma mera konkret,mera nyfiken på vad livet har utstakat för mig.Mera nyfikenhet om mina relationer,vad är sant för mig och vad som inte är mitt! Jag är mera inkännande vad jag vill med livet. Du har fått mig att tordas gå in i mig själv,in i känslan, in i det onda och då finner jag svaret inom mig .
Är du redo att göra ett val till att må ditt bästa jag, är du redo att dyka in i dig själv för att förstå dig själv och andra bättre så kontakta Helena för ett underbart sätt att få vägledning till ditt sanna jag.

/Carina Sundström

Jag har fått hjälp med att läka mina djupa sår,sen barndomen. Att jag har ett värde,och att se på saker och ting från ett annat håll. Mycket insikt,förlåta och gå vidare. Jag rekommenderar andra att delta i program med Helena, det är mycket bra,och går på djupet.
/Malin Wallen

Du har hjälpt mig att se på mina tankar och situationer med andra ”glasögon”. Allt är inte som det verkar vara. Jag har lärt mig mycket om våra olikheter som människor och hur våra energityper sam- och motarbetar varandra. Du har gett mig verktyg som jag kan använda för att komma vidare i mitt arbete med mig själv. Jag har förstått att jag står inför en stor förändring och jag har tagit steg i den riktningen. Det är fortfarande obekvämt men jobbet som jag har påbörjat fortsätter jag med.
Helena är duktig och lyhörd. Hon lyssnar och guidar på ett ärligt vis och hon har hjälpt mig att lösa upp blockeringar och att se saker och problem med andra ögon. Svåra saker har blivit enklare att hantera och till och med inget svårt alls.

/Ann-Christine

Jag har lättare att acceptera verkligheten, även om jag inte lyckas hela tiden så är dessa stunder längre och fler efter detta halvår. Jag har fått en ökad förståelse för mig själv. Jag har blivit påmind om att jag har ett eget ansvar över mitt liv, inte andra. Att det inte behöver finnas ett rätt och ett fel. Min nyfikenhet för livet har ökat. Jag ältar mindre. Du har påmint mig om att det är som det ska och att ta kommando över mitt liv. Att slappna av och inte tro att jag behöver ha kontroll på allt och alla.
Våga ta en titt inåt, du vågar med en lugn och trygg guide som Helena. Var beredd på jobbiga stunder men det är så värt det.

/C

Jag har fått hjälp att landa i allvaret i min hälsosituation. Och du har hjälpt mig möta stora delar av rädslan mm förknippad med den. Att närma mig att lyssna inåt och känna tillit till den inre guidningen.
Är du villig att djupdyka i dina djupaste känsloblockeringar och få stöd och hjälp att lösa upp dem med hjälp av en inkännande, skicklig, intuitiv och empatisk person så rekommenderar jag dig att gå Helenas program.

/Maria

 

om du vill att jag hjälper dig, hur går du vidare?


Det enklaste är att kontakta mig via mail här med en kort beskrivning av din situation så återkommer jag med förslag. Vill du gå mitt mentorsprogram skriv det så bokar vi in ett kostnadsfritt möte över telefon så vi båda vet att vi hamnat rätt. Är du osäker på något så tveka inte att skriva och fråga. 


Välkommen att gå med i den privata gruppen på facebook där du kan få support och inspireras! klicka bara på länken här:

 
Reset your life med Helena
Privat grupp · 40 medlemmar
Gå med i gruppen
Den här gruppen är ett utrymme för dig som älskar personlig utveckling, som älskar att förstå och lära känna ditt sanna jag. Den är för dig som vill l...