Reset_your_life-logo[1]

följ facebookgruppen

följ youtubekanalen

följ podcasten

välkommen till bloggen
 

När min dotter nyligen fick ansiktet fullt med små röda prickar så tog jag med henne till homeopaten för att få stöd att läka, samtidigt som jag frågar om vad hon känslomässigt upplevt innan utslagen uppstod. 
Jättekonstigt i hennes värld. Hon ville bara gå till doktorn för att få veta vad som är fel. För nåt fel är det, eller?!


2010 utbildade jag mig inom Metamedicin som är en förklaringsmodell till vad som är själva orsaken till att kroppen utvecklar vad vi kallar sjukdomssymtom.
Sen dess har jag haft ett helt annat perspektiv på de symtom jag får i min kropp. Jag vet att det finns en naturlig förklaring till varför och det är där jag lägger min uppmärksamhet istället för på symtomet.
De flesta jag umgås med har samma intresse vilket såklart gör att det blir det "normala" för mig. Men så är det ju inte för de flesta förstår jag. Det "normala" är att när man får ett symtom så går man till doktorn och får något medel som "botar" åkomman, precis som min dotter redan uppfattat. Inget fel med det så länge det funkar och om man inte har det här orsak-verkan-perspektivet. 
Att ha det andra, holistiska synsättet bottnar i ett intresse av att utvecklas och vilja ta ansvar för den utvecklingen. Det är inte självklart för de allra flesta i den här världen.
 

slump eller mening?
 

Att leva i orsaken istället för i konsekvensen har bidragit till att jag skiftat mitt liv från att vara ett offer för omständigheter och otur till att själv ha makt och kontroll - i positiv bemärkelse - över min upplevelse av livet.
Jag håller helt enkelt själv i taktpinnen i min egen kroppsymfoni. 

Betyder det att jag aldrig upplever symtom, eller att jag är immun mot allvarlig sjukdom? 

Nej, men det betyder att jag inte känner rädsla för att "drabbas" av en. Jag vet att om en sjukdom uppstår i mitt system så finns det något jag inte sett inom mig än, något gömt som behöver skiftas eller aktiveras. Och det är för mig en enorm möjlighet att nå en ny nivå av livet. En chans att utvecklas, lära och höja mitt medvetande. Och utifrån mitt högsta bästa så kommer symtomet/sjukdomen upphöra eller inte upphöra. Inget är rätt eller fel, bra eller dåligt. Det är livet. För mig finns ingen annan väg än denna. Mina första 30 år präglades av maktlöshet och känslan av att vara ett offer för omständigheterna, och det är ett liv jag inte vill leva!

Jag vet att många reagerar starkt när man nämner bakomliggande orsaker. Det kan kännas skrämmande och känslosamt för vad då, det är ju "bara eksem", det beror ju inte på mig! Man är rädd för skuld och att ha gjort fel, och att dra upp smärtsamma känslor när man bara vill bli av med några utslag kan kännas kränkande till och med.

Jag hör många utbrista, "hur kan hen få cancer eller xxx, hen som var så positiv, vältränad och aldrig gjorde någon nåt ont"... Som om sjukdom vore ett straff. Det är det inte. Det är heller inget vi medvetet skapar. Det är en bio-logisk process där vårt system försöker hantera något vi med vår helhet av kropp-själ-sinne inte haft strategier att kunna möta fullt ut. 

Det här förhållningssättet betyder inte att jag är emot traditionell sjukvård. Men jag skulle önska att den inte jobbade i stuprör utan hade ett mer holistiskt perspektiv och att det funnits en öppenhet för samverkan med alternativa former. 

Det är min framtida vision❣
 

metamedicin + human design = hälsa
 

2014 började min resa inom Human design system som är en förklaringsmodell över hur människan interagerar med andra och livet kan man säga. En mix av läror som Numerologi, I'Ching, astrologi och kabbalah sammanfört i en mänsklig bruksanvisning. Extremt precis och unik för varje människa. 

Ju mer jag lärt mig följa min unika designs manual desto mer kommer jag i kontakt med den naturliga intelligensen jag är skapad ur och livet känns både mer meningsfullt och enkelt. Jag kan se hur mina första 30 år handlat om att uppleva känslan av att leva i skuggan av mig själv och hur det även fysiskt påverkat mig. Min kropp som idag passerat 45 upplever betydligt färre symtom än vad min 20 åriga kropp upplevde. Ju mer jag studerar Human design desto mer faller allt på plats när det kommer till vår fysiska hälsa. Att leva i skuggan av sig själv skapar ohälsa, både fysiskt och mentalt och att inte få blomstra ut i sin fulla potential gör ont. Det är vår födslorätt att blomstra som sig själv❣

Det ironiska i det hela är att vårt skugg-jag i själva verket bara är nyanser från vårt sanna jag! Det handlar många gånger om små justeringar som gör att kugghjulen hamnar på plats och livet kan flöda ur en förståelse för vem man är och hur allt är i perfekt ordning.
 

aktivera ditt sanna jag
 

Känner du att du inte får ut din fulla potential, att du har mer att ge? Borde livet kännas bättre än det gör? Hamnar du ständigt i återvändsgränder? Undrar du hur andra lyckas lösa livet så mycket bättre? Fastnar du lätt i tankekaos och ältande utan att hitta något hur och varför? Dras du med i trender om hälsa, självhjälpstips och strategier för att må bra som varit framgångsrika för andra men inte alls verkar fungera på dig?

Då kan det faktiskt vara så att du tom strävar efter att leva i skuggan av din fulla potential. Att det du tror är dina fel & brister i själva verket behöver sättas i rätt sammanhang och aktiveras, för det är dina superkrafter!

I de tider som är nu är det så skönt att veta vem man är och hur man vet vilka beslut som är rätt att ta utan att dras med i skrämselkampanjer åt det ena eller andra hållet. När kanske hälsan eller arbetssituationen hotas behöver man hitta tilliten och tryggheten inuti. 

I maj öppnar jag nya platser i mentorsprogrammet "Aktivera ditt sanna jag" där vi under 9 månader, i ett noga sammansatt koncept steg för steg tar dig ur skuggan och in till kontakten med din potential. Du får djup förståelse för bla hur du naturligt tar sanna beslut, vad som är egots tricks och vilka präglingar som styrt dig. Vi skiftar bakomliggande orsaker till fysiska och mentala symtom och du får kontinuerligt stöd hela vägen av både mig och av det gäng som går och har gått programmet.

En investering för livet ❤
 

Är du nyfiken och vill veta mer om det här programmet så kan du kontakta mig här med ditt telefonnr så hörs vi över ett fritt samtal. Och klicka på bilden för att läsa mer om själva programmet, upplägg och innehåll. Och vad andra har att säga om programmet. 

Läs hela inlägget »

Världen så som vi hittills känt den är förändrad. Vi har fått göra och leva annorlunda. Som med allt kan man se det som något gott eller ont och allt däremellan. Frågan är vad vi väljer.

Som jag ser det har evolutionen nått en punkt där vi inte längre kan lita på de strukturer som förr skyddat oss, samhällets skyddsnät. Allt som förr varit tryggt är i gungfly. Vi har kommit till en punkt i utvecklingen där hierarkier ska utplånas och där de inre superkrafterna vi var och en naturligt besitter ska värderas högre och där samarbete och samverkan och win-win-win situationer och konstellationer ska premieras. 

Vad innebär det då i praktiken? Det är ju svårt att säga eftersom vi aldrig varit med om det här förut på det här planeten. Men vad jag tror är att vi inte längre kan överlåta våra liv i andras händer. Vi kan inte fortsätta leva som vi gjort fram till att världen sattes på paus, i omedvetenhet och köra över vår kropp och själ för att sen låta experter och samhälle lösa konsekvenserna. Vi kan inte vänta på att tillsatser och socker ska uteslutas ur vår mat om vi samtidigt köper den. Vi kan heller inte fortsätta stödja den samhällsstruktur som drivit oss att köra över vår kropp och själ, genom att tex måsta gå till jobbet trots att man är sjuk för att kunna betala för mat och boende. Om alla tar ansvar för sin hälsa och får utrymme att göra det skulle virus inte vara ett hot på det sätt vi tror det är. 

Vi kan inte fortsätta sitta i våra soffor och mata oss med vad än media har lust att påstå är viktigt utan att själva reflektera och lyssna inåt till vad som resonerar sant. Se bara på världen just nu. Fler och fler rapporter kommer ut som pekar på att den här nedsläckningen inte vare sig är effektiv, sund eller i linje med mänskliga rättigheter. Det är dags att sluta vara ett får som följer flocken och bli mer som katten, agera i kärlek till dig själv och livet.

Frågan vi var och en behöver börja ställa oss, kontemplera över och verkligen känna på är, vad i sanningens namn är rimligt? Om nästa restriktion säger att du inte ska lämna ditt sovrum annat än i yttersta nödfall och bara om övriga familjen inte är i närheten, kommer du följa det då? Och om du gör det, för vems skull? I vilket syfte? För att man lyder? För att du är rädd för att "ställa till nåt", för att alla andra gör det? För att det i ditt hjärta känns sant?

Jag är inte intresserad att föra någon kamp, men jag åberopar min fria vilja som människa, det val jag har att följa min inre känsla. Och att göra det kan innebära ett nej till munskydd för att gå och handla, men om det står en vakt och kräver det för att jag ska få ta tåget till en efterlängtad vän så blir det förmodligen ett ja. 

Att lyssna in och följa din inre sanning betyder inte att saker står skrivet i sten, eller att vi behöver ta ställning för sakens skull, det betyder att lyssna in i varje nu, till varje enskilt beslut som behöver tas. Just nu säger min kropp nej till vaccin. Det betyder inte att jag aldrig kommer ta det, det betyder inte att jag har lust att driva frågan om vaccinets vara eller icke vara, den frågan behöver jag inte ens analysera. Det enda jag behöver göra är att känna Ja eller Nej. Tack. 

För att göra detta krävs dels mod för det provocerar flockmentaliteten i människor men det krävs oxå självkännedom så du vet skillnaden mellan vad som kommer ur rädsla och egot jämfört med vad som kommer ur din kropps och själs intelligens. Hur känns det inom dig när svaret är Nej respektive Ja? 
Riktlinjer att utgå från om du inte känner till din inre kompass enligt Human design:

- När du känner en hetsighet inom dig är det EGOT, då backar du ett steg i ditt inre och andas, räknar till åtta och KÄNNER efter...

- känner du lugn och lätthet inom dig är det JA.

- känner du att energin sluter sig och du blir tung inuti är det NEJ.

Det blir inte enklare än så. Tänk vilken värld vi skulle få om alla lyssnade in och följde sina hjärtan, sin glädje! Det är ju genom våra val vi förändrar! ❤

KRAM HELENA

Läs hela inlägget »

Inom Human Design pratar man om en mängd olika saker som definierar det system vi klivit in i som fysisk människa. En del är profilen som visar den livsväg vi går och vad syftet är. Jag som har en sexa i min profil har tre faser jag går igenom, var och en med olika syfte. Den första fasen handlar om att leva och uppleva skuggsidan av mig själv och livet för att dra lärdom och känna vad jag inte trivs med. Den andra fasen handlar om att dra mig undan lite, att inte interagera lika mycket med omgivningen utan istället sätta mig på taket, zooma ut perspektivet på livet och betrakta hur liv spelas ut för andra människor. Det är också en tid för utbildning, att förkovra sig för att få en djupare förståelse för både de egna erfarenheterna och varför människor agerar och upplever det de gör.

 

the loof on a roof the loof on a roof

Det är här, under tiden på taket som jag dels hittade till bloggandet som blev ett sätt att reflektera och dela vad jag betraktar runt omkring. Men jag har även utbildat mig om livet ur ett andligt och energiperspektiv, jag har lärt mig om metamedicinens nycklar och förklaringar till hur vår fysiska kostym bio-logiskt fungerar. Och slutligen har jag genom Human Design lärt mig kartan som beskriver varje människas unika energi med alltifrån naturliga gåvor och talanger, till sårbara öppenheter och unika syfte med var och ens liv.

 

Nu när jag närmar mig den tredje fasen där det är dags att integrera de egna erfarenheterna med vad jag lärt under åren av inlärning och betraktande är det i en period av världslig gungfly vilket är ett intressant sammanträffande. År 2027 när allt är nystartat i världen har jag förmodligen klivit ner, redo att integrera med den nya världen. Spännande! 
Att kliva ner är såklart inte ett plötsligt hopp utan det verkar handla om att pendla mellan känslan av att kliva ner i en kokande gryta och lugnet av att sitta där uppe och se på. Jag försöker hänga med i svängarna så gott det går.

Vad har då den här långa inledningen med ett tredje världskrig att göra?!

Jo det är min betraktelse av det jag både ser från mitt tak, men också det jag dragits med i när jag gjort besök nere i grytan. Hjälp vad lätt det är att dras med och oj vad lockande det är att ge efter och dyka in i dramat.

 

ett krig bakom skärmar & kulisser
 

Jag ser en splittrad mänsklighet om kämpar på varsin sida av en värld som förändras. Den ena sidan utifrån det perspektiv vi lärt oss om i skolan, av samhället, av vetenskap, forskare och det vi med våra fysiska sinnen de facto ser och upplever. Som sätter sin tillit till myndigheter och regler.

Den andra sidan med ett mer abstrakt perspektiv, som ser bakom kulisser, som ifrågasätter allt vad den andra gruppen lever utifrån och som värnar vår frihet. En sida som är öppen att tro på dolda agendor från en maktelit, att vi lever i ett rikt befolkat universum och att vi inte behöver tro på allt vi matas med och en mängd annat vi inte vetenskapligt fått bevisat.

 

Vi lever helt enkelt utifrån den världsåskådning vi köpt in till.
Vi väljer att tro det vi vill tro. Ofta det vi lärt oss tro på. Oavsett om man är övertygad om att Trump med anhängare är galningar eller om man med samma övertygelse tror han är världens frälsare så är det den världsbild du valt. Och det är okej att tro på båda.

Det är okej att tro att vaccin är lösningen på virusproblem. Men det är oxå okej att tro att virus är en del av livet och att istället välja att lita till sin kropp och dess immunförsvar.

 

Problemet som jag ser det är att den ena sidan tycker att de har rätt och de lägger enorm kraft på att misskreditera och håna den grupp som de valt att kalla konspirationsteoretiker och foliehattar som paranoida, verklighetsfrånvända tokar som inte har några trovärdiga källhänvisningar eftersom mainstream media inte skriver och rapporterar om det. Många dömer och lägger skuld och bördor på den här gruppen som de inte tycker tar sitt ansvar.

Den sk konspirationsgruppen tycker såklart också att det är de som har rätt. Här läggs också enorm kraft på att döma den förra sidan som sovande, omedvetna, tredimensionella bakåtsträvare som lättlurat köper allt som matas ut från makteliten. Många åtar sig rollen att upplysa och tvinga på kunskap med källhänvisningar som aldrig når fram och mister nära och kära i kampen.
 

Det som jag syftar på som ett tredje världskrig är att vår frihet börjar begränsas rejält. Människor som tycker annorlunda tystas ner, portas från sociala plattformar och beläggs med censur. Klimatet mellan de olika grupperna gör att jag och många med mig knappt vågar uttrycka oss offentligt i sociala medier för det är obehagligt när man blir attackerad och hånad. Vi som vill lyssna till den inre vägledningen istället för att dras med i massan håller det för oss själva. Det vi ser spelas ut i Presidentvalet, valfusk eller ej, kränkningen av yttrandefriheten, vaccinfrågans ja eller nej, maskbärande eller inte, UFO trams eller sanning, vegan vs kött, 5G framtid eller hälsofara osv osv det är krig.
Ett krig om vilken sida som har rätt.

Men alla har rätt och alla har fel. Sanningen är inget vi kan besluta om som en enhetlig religion för alla. Vi kan inte tvinga någon att tro på det vi tror på. Inte heller döma. Det är som att håna och döma en frisörelev för att den inte vet hur man bygger ett hus. Eller en byggnadselev för att den inte vet hur man klipper en page. Vi har olika grunder och synsätt.

Sanningen är att den värld och det liv som vi känner det är på väg att förändras vare sig vi står på den ena eller andra sidan.
Vi har nått en punkt i evolutionen som människor där de gamla strukturerna inte längre ger oss den trygghet de tidigare gjort. Och när något gammalt ska rasa så krävs det energi, och motsättningar drar verkligen igång energi, eller hur?!
 

Egot älskar den här kampen och går gärna in i den ena sidan och gör sig viktig och säker genom att ta ställning och sen döma allt och alla som inte håller med. Jag vet det och behöver vara superalert för att hålla mitt fokus.

Var varsam. Att dras med i egots spel skapar bara oreda. Hos dig och hos din omgivning. 
Du märker att det är egot som är igång när du känner dig provocerad, spänd, stressad, i försvar eller attackkänsla och egentligen ganska rädd. När du drivs att pressa fram handlingar som att måsta väcka upp min omgivning till det som sker! Eller jag måste få alla andra att förstå vikten av att hålla avstånd eller sluta äta kött eller ta vaccinet! 
Men det är också ett egobeteende att passivt vänta på att någon annan, eller de med makt ska ordna allt. 

 

it's time to rise
 

När jag dras med i egots stress över att måsta att ta ställning åt än det ena och än det andra hållet lyckas jag sansa mig och dra mig upp på taket igen, och igen och igen. Där landar jag mjukt och skönt i mitt inre och ser plötsligt klart. Det tredje världskriget är här för att bryta ner allt vad som inte längre innebär evolution och fri utveckling av vår art. Precis som man förutser inom Human Design och många andra läror så står vi inför en förändring ingen av oss kan föreställa sig. Jag har skrivit om det i en tidigare bloggtext "ett skifte" utifrån just skiftet 2027. Det är vi människor som skapat det här, det är ur kaos en ny ordning uppstår.

 

känn tillit
 

Det är vad jag vill trycka på just nu - allt är i sin ordning. Det viktiga är inte att välja sida eller få andra att välja din sida. Vi behöver mer än någonsin värna och respektera var och ens fria val.

Ställ bara dig själv frågan varför du väljer som du gör. Strunta i andra. Är du sann i dina val kommer du heller inte bli lika provocerad av hur andra gör.


Väljer du för att någon säger att du måste pga xxx.. eller är det för att du är rädd för vad som annars ska hända? eller är det för att din magkänsla säger det? 
Hur känns ditt val? Känn efter - hur känns det att välja det ena?
Glöm inte att känna efter hur det känns att välja det andra med!


Välj alltid det som ger dig en inre lättnad, en lätthet och expansion för det är det val som din kropp, själ och ande känner är rätt, just nu. Har du svårt att känna vad som är sant så utgå från att det då är ett nej för nu. Ett nej kan man alltid omvandla till ett ja längre fram. Ett ja är svårare att ändra. 
 

Kan du med säkerhet säga Ja till det du står inför? 
Om inte, vad riskerar du med att vänta?


Vi står inför en förändring bortom vår uppfattningsförmåga och den kommer utmana mänskligheten.

 • Kom ihåg - vad du än ser, hör och läser om - det finns alltid en andra sida av myntet, även om det verkar otänkbart för dig så kan någon annan se den.
 • Var uppmärksam på när egot triggats igång och kliv ur situationen, lämna rummet och andas dig tillbaka. Går det inte lämna, räkna till minst 8 så du snäpper ur dig ur den omedelbara egoreaktionen. 
 • Lev ditt liv, njut av nuet och glöm inte att drömma om en framtid utan kontroll, rädsla och maktmissbruk. Dröm om en framtid av harmoni, frihet och gemenskap. 

Känns det oroligt, ängsligt och svårt? Den 21 jan startar första steget av kursen Öppna ögonen där jag delar med mig av vad som hjälpt mig att trassla mig ur och genomskåda egot och det jag lärt under min tid på taket! 
Läs om kursen här.

Varma kramar Helena
 
Läs hela inlägget »

Men först - visste du att du kan titta och lyssna på mina betraktelser oxå?
Se första inslaget på Youtube HÄR.


Vi har olika sätt att hantera stress över tid. Ni vet när stressen övergått från att vara en överlevnadsmekanism, en instinkt för att rädda oss undan en omedelbar fara som är över på några ögonblick, till att ligga där och liksom puttra som en ständigt närvarande oro för - ja för vad?

Vad är det vi oroar oss för egentligen? Vi lever i en tid där väldigt få saker innebär en omedelbar livsfara så det är egentligen ganska ologiskt att uppleva den här typen av stress.

Det jag ser som fångar mitt intresse är de friska livskriser många möter någon gång i livet. Med friska menar jag sådant som alla kan ta sig igenom och ur, med eller utan hjälp. Problemet för många människor är att man inte har lärt sig att möta svårigheter och kriser utan vi invaggas i en falsk föreställning om att livet alltid ska vara glatt, enkelt och trivsamt. Hur många av oss fick lära om hur man hanterar vårt inre känsloliv till exempel när vi växte upp, i skolan, hemma? Inte jag iallafall. 
 
 

INRE FRISKA LIVSKRISER
 

Det kan handla om puberteten, trettioårskris, att bli förälder eller när ens barn flyttar hemifrån. Det kan vara oviljan eller oförmågan att bli gravid, symtom i klimakteriet eller känslan av att åldras. De naturliga livscykler alla som lever här på jorden möter förr eller senare. 

 

YTTRE FRISKA LIVSKRISER
 

När något i vårt liv rasar, bryts upp eller förloras. Det kan vara vår hälsa, någon dör, vi förlorar vårt arbete eller vårt hem. Vi går igenom separation och skilsmässa. Kanske drabbas vi av ett trauma som övergrepp som raserar vår tillit. Det kan vara stora eller små händelser som väcker en stress för att hjälpa oss hantera förändringen och upplevelsen.

Dessa livets händelser orsakar stress eller adrenalinpåslag i våra fysiska och mentala system på någon nivå. En stress över förändringen mer av än en omedelbar fara. När man inte har strategier eller förmågan att ta sig igenom krisen övergår stressen från att vara stöd till något som bryter ner. Det är då det kan utvecklas till något destruktivt beteende, känslor av ångest, depression och på sikt även kroniska tillstånd, osv.

Beroende på hur lätt eller svårt vi har att anpassa oss till nya livsförhållanden så upplever vi krisen olika.

bild ur universum bild ur universum


Lägger vi nu till att vi alla är designade att möta livet olika, att en energityp fungerar annorlunda än en annan. Att vi har olika mycket tillgång till en egen energi som att vi är olika känsliga för att ta in andras.

Den naturliga förmågan att anpassa oss till omgivningen och till de egna behoven ser olika ut och påverkar såklart hur vi hanterar dessa kriser.


 

varningstecken
 

Hur vet man då om man är bra på att hantera kriser eller om man kliver in i den här underliggande puttrande oron som stressar och bryter ner våra kroppar över tid?

 • Hamnar du lätt i ältande? Spinnande tankar som egentligen inte vare sig är adekvata eller ger svar på några frågor?
 • Har du svårt att känna när nog är nog? Har plötsligt hela dagen gått och du missat att äta och ta paus? Så du knappt orkar mer än få i dig middag innan det är soffläge?
 • Har du svårt att vara i tystnad med dig själv utan att sysselsätta dig?
 • Har du svårt att säga nej utan anledning? Bara för att du inte känner för att göra just det som efterfrågas?
 • Låter du din mentala viljestyrka och andras förväntningar överrösta din inre vägledning och intuition? 
 • Har du en arbets- och/eller familje-situation som överstiger dina resurser?
 • Har du en arbets- och/eller familje- situation där du är understimulerad?
 • Är frustration ofta närvarande i ditt liv?
 • Finns bitterhet & meningslöshet närvarande?

Om du svarar ja på dessa frågor så är det dags att stanna upp och blicka inåt för att göra en förändring. Ovanstående exempel visar på att det finns krafter inom dig som drivs av dina skuggsidor, av ditt sk icke-jag. 

 

hur har du levt ut ditt liv?
 

Känns det som att du levt ditt liv som om det vore ett marathonlopp där du behövt driva på dig själv för att inte alla andra ska springa ifrån dig? Där du inte ger dig tid till återhämtning för du behöver hinna med alla andra. Där du är den som brukat sätta igång saker eller projekt utan att någon efterfrågat det och som aldrig givit det resultat du velat.

--> Då bryter du sakta ner din kropp och din hälsa. Ganska ofta är du skadad eller får någon form av kronisk värk som första tecken på nedbrytningen. 


Känns det som du jobbar och jobbar utan att gilla vad du gör, utan att känna dig nöjd och tillfreds med din insats? Där du sätter igång idéer och projekt utan att ha väntat in  vad du egentligen har lust och energi till? Där du är den som pushar på och därför missar synkronisiteter och den naturliga timingen. 

--> Då stryps ditt flöde av livsenergi och du slutar generera ny kraft över tid. Snabbt pressas din kropp och din hälsa rakt in i väggen, ofta har du brakat in i den inte bara en gång.

Det här är två olika energitypers sätt att säkerställa en utmattning. 

Känner du igen dig i något av detta är det dags att göra en förändring. Kanske kan ett första steg vara att skapa en förståelse för din unika design och hur du utifrån den bäst bemästrar livet helt naturligt? 

Du kan enkelt boka en session hos mig här på Boka Direkt. Klicka på knappen så kommer du till kalendern. Hör av dig om du inte hittar någon tid som passar så löser vi det. 
 Har du frågor om din livssituation, problem eller symtom, maila mig så tar jag upp dem i ett poddavsnitt eller här i bloggen. Du får såklart vara helt anonym.

Ta hand om dig!
Helena

Läs hela inlägget »

..av den här p(l)andemin. I våras skrev jag en text som jag döpte till "det är något som inte stämmer" och det här är en slags fortsättning av vad jag betraktat sen dess.

Jag vet inte hur ni har upplevt det senaste halvårets restriktioner. Kanske har du känt mycket oro, eller inte. Det verkar vara olika reaktioner på olika nivåer bland oss.
 

Jag iakttagit och dragits med i flera olika svängningar det senaste halvåret. Ena dagen vill jag ha tillbaka det gamla, nästa dag vill jag kväsa mainstreams enkelspåriga rapportering för att en annan dag dras in bakom kulisserna till den här p(l)andemin och allt annat vi uppfattar som verkligheten. 

Men vad är sant och vem ska man tro på egentligen som Thomas DiLeva sjöng en gång.

 

min betraktelse
 

Det verkar finnas flera läger i världen just nu.. Vad jag har landat i är att allt det som spelas ut i form av rädsla och kamp hos varje unik människa oavsett vad det handlar om, är en symbol för den andra dimensionens dualitet. Det finns inget ljus om det inte oxå finns mörker. Det är olika sidor av samma mynt. 

En del kämpar på basnivån mot själva viruset och den förändrade livssituationen för att det ska försvinna och bli som vanligt igen. Det är viruset och risken för smitta, och hotet från andra oansvarig människor som inte bryr sig eller tänker vaccinera sig som är det onda i världen.

Några Andra kämpar ur ett högre perspektiv med att frenetiskt ifrågasätta vad som egentligen sker bakom kulisserna. Som brinner för att sprida information som mainstream media inte rapporterar om. Som kämpar för att allmänheten ska vakna upp och se hur lurade och manipulerade vi är och har varit under så lång tid. Man vill få massan att förstå att det är makteliten som är det onda och som måste rensas ut så de inte kan fortsätta bryta ner vår miljö & vår hälsa eller fortsätta utnyttja världens barn.
 

Sen finns det även de som kämpar ur ett andligt existentiellt perspektiv med att fokusera på jordens frekvenshöjning och skiftet från en tredimensionell värld till att äntligen kliva in i femte dimensionen. Här handlar kampen mot det onda som utgör formen av reptiler och andra aliens som hotar världens överlevnad. 

I slutändan handlar allt om kampen mellan ont och gott, mellan mörker och ljus eller rätt och fel. En kamp vi inte kan vinna. Allt som vi möter i livet och i världen som vi tolkar som dåligt, farligt och hotfullt är bara andra sidan av det vi upplever som bra, tryggt och gott. 

Det är som det är. 

Vi är olika individer som tror eller inte tror på olika saker men som alla drivs av rädsla eller kärlek. Alla dessa kamper på olika nivåer motiveras ju egentligen av vår längtan efter en fri, trygg och kärleksfull värld där vi kan frodas och njuta av vår existens.

Det ironiska är att vi har så fullt upp med att döma och bedöma vem som står på rätt sida, vem som sitter på sanningen och vem som konspirerar så vi missar själva kärnan i livet. Istället för att fokusera på att boosta vårt immunförsvar, höja vår egen vibration och möta omvärlden med kärlek så fokuserar vi ständigt på att det hemska som kan tänkas komma att ske.  
 

Att leva eller akta oss för att dö.
 

Som Ronja Rövardotters sätt att lära och ta sig an världen. Sluta undvika livet.

Det är så spännande att iaktta hur så många människor bestämt sig för att livet är slut med döden. Utan att ha en aning.

Och när personer som har förmågan att tona in sig till olika dimensioner och kan kommunicera med de som dött så är de flummiga och inget att ta på allvar. 

Vad är det som gör att vi människor är så svarta eller vita. Varför man måste hitta vad som är rätt och sant mot vad som är fel och osant. Vi klamrar oss fast vid fakta och evidens som livlinor som ska hålla oss ovan ytan. Som om vår värld skulle vara tvådimensionellt linjär.

Varför inte ha ett öppet sinne? Vi vet ju faktiskt inte. 
Vad är risken med ett öppet sinne? 
 

Jag älskar tanken på att det finns mer, något större, dimensioner jag inte kan se. Jag älskar tanken att det finns vättar, tomtar och troll i våra skogar, att det dansar älvor på våra älvar och sjöar och att änglar vakar över oss. Jag älskar tanken på att när jag dör väntar ett annat äventyr, en annan livsresa, kanske i en annan galax i en utomjordisk civilisation. Jag älskar att tänka att mina nära som dött finns kvar men i andra dimensioner och att skalet är det enda vi begravt här.

När jag valde att öppna mig ur det svart/vita och lyssna till nya perspektiv tappade all denna kamp och rädsla sin mening. Jag älskar hur mycket mer spännande och levande livet blir med det perspektivet och med det öppna sinnet.
 

meningen
 

Meningen med livet är inte att undvika döden. 

Vad händer i dig när du säger den meningen högt? Vad skulle kunna öppnas inom dig om den meningen fick ta plats? 

Vad skulle skillnaden kunna bli i ditt liv om du började leva för att du ska dö? Det är ju ingen nyhet direkt, vi har bara lärt oss att inte tänka på döden alls. 

Vi är fysiska varelser som lever i en tredimensionell värld där våra tankar och känslor är feedback och verktyg. Vad vi tänker om saker påverkar hur vi känner. Tänker vi att döden är fel och något negativt så väcker den känslor. Tänker vi att ett virus är livsfarligt blir vi rädda. Men om vi inte vetat om det här virusets existens så hade det inte varit något problem förrän vi blivit sjuk. 

Att leva för att dö betyder inte att jag ser fram emot döden, eller inte bryr mig om när någon dör eller får lida till döds, jag har känslor. Men att känna smärta, sorg och saknad är inget farligt som vi ska undvika till vilket pris som helst.

 • Lär dig möta och känna dina känslor som den kemiska reaktion de är så kommer du uppleva en värld som känns så mycket tryggare. 
 • Lär dig hur du tar makten över dina tankar och förstå hur mycket du påverkas av omvärlden så kommer världen vara så mycket roligare att vara i.
 • Lär dig reflektera inåt när du möter skrämmande information från media eller andra. Vad väljer du att tro på? Vad riskerar du om du inte tror på det? 
 • Lär dig följa din vägledning mot vad som känns gott istället för att dras med i den kollektiva flockreaktionen.

Välkommen till livet <3 
Läs hela inlägget »

I den här sk pandemins kölvatten pratas det om att den verkliga pandemin är människornas rädsla som aktiverats på en utbredd kollektiv nivå under den senaste tidens händelser. 

Det vi fokuserar på växer och den vibration vi håller är vad vi attraherar in. Tänk dig att alla våra känslor vibrerar i olika frekvenser där rädsla har en låg frekvens och kärlek har den högsta. När vi håller kärlekens vibration kan ingenting av det vi kallar negativitet bestå. Men har vi en rädsla aktiverad så spelar det ingen större roll hur mycket vi försöker tänka positivt eller göra rätt saker för rädslan puttrar på under ytan. Vi behöver möta och frige rädslan, bjuda in den i kärleken för att allt annat ska ha effekt annars är det troligt att vi skapar vår upplevelse i linje med den lägre känslovibrationen som vi har.

Rädsla bottnar i många olika saker och för att nämna en som jag anser vara den största grundorsaken är det när vi har obearbetade och oläkta upplevelser i vårt bagage och av olika anledningar blir påminda om dem. Oavsett om vi är medvetna om dem eller ej så vet våra kroppar och blir triggade. Vårt system strävar efter balans så de sår vi bär blir en attraktionspunkt för liknande händelser med syftet att ge oss nya chanser att möta och läka de känslor som är knutna till upplevelserna. Med andra ord kan rädsla aktiveras när vi upplever något som på minsta sätt påminner om en gammal oläkt upplevelse.  
 

Ett sätt att aktivera rädsla är det sätt som pådyvlas oss utifrån, tex det som händer kollektivt nu. Om inte media och makteliten rapporterat på det sätt som görs så hade många kunnat hålla en högre vibration med ett annat fokus, grundad i sig själv och en känsla av tillit och trygghet istället för att behöva tampas med en aktiverad rädsla.


Annat som aktiverar rädslor är vår biologiska drift att överleva. Den som många ggr är, som ett exempel, orsaken till att man väljer vaccination - för tänk om jag inte vaccinerar och hen blir sjuk eller dör? Ansvaret, risken att "göra fel", skulden eller kanske tidigare erfarenheter av att det gått på tok. Rädslor som håller oss kvar i trygghetszonen och hindrar utveckling för att ovissheten av det nya skrämmer mer än den verklighet man känner till. Här är det dessutom lätt att följa den förrädiska flocken, om alla andra gör så borde det väl vara rätt...

Många gånger är vi inte ens medveten att vi är rädslostyrda för vi har lärt oss strategier och försvar som aktiveras så snabbt att vi knappt hinner uppfatta rädslan. Men det betyder inte att vi är fri från rädsla, den vibrerar där under ytan medan vi är upptagna med att distrahera oss. En konsekvens av att vi från början fått lära oss att det experterna säger är det rätta trots att det kanske skriker något annat inom en. Vi har lärt oss att avvisa den inre vägledningen med tron att andra vet bättre.

Man brukar säga att man kan inte känna kärlek när rädsla är närvarande och det ligger nog mycket i det. Om vi applicerar detta synsätt på det som sker i världen just nu kan vi nog se riskerna för att allt fler kommer bli sjuka. Lever vi utifrån rädsla, av känslan av hotande sjukdom eller död till och med, så ökar risken för sjukdom eftersom vår vibration blir lägre. Vi blir mer mottagliga.

Det jag beskriver är ingen skrämselpropaganda utan ger en förståelse för hur viktigt det är att inte leva ur rädsla.
Oavsett hur läskig den känns så är det bara en känslovibration som har väldigt lite att göra med vad som sker i det yttre dramat. Det vittnar om att det finns något inom dig som behöver mötas med kärlek och friges så att du kan stå trygg i dig själv oavsett vad som sker ute i världen. Som att tex ta till sig och förstå riskerna och i tillit boosta sitt immunförsvar och välja bort all skrämselpropaganda och negativa rapporteringar. Det är inte att stoppa huvudet i sanden, det är att ta ansvar för den egna upplevelsen som kommer ge ringar på vattnet till din omgivning.
 

Som jag skrivit i tidigare bloggar så är världen i en förändring, jorden höjer sin vibration och den kollektiva energin skiftar. Om du inte börjat rensa i ditt bagage av trauman, smärtsamma upplevelser, karma, sår och uttjänade övertygelser så är det hög tid nu. Ju mer fri du är i kropp och själ desto tryggare står du när det gamla ska falla till förmån för en ny era. Det jag beskriver handlar såklart inte bara om det som pågår runt pandemin.

Vet du inte var du ska börja? 
Ett par tips är att läsa tidigare texter här i bloggen, gå med i den privata gruppen på facebook "Helena Resets your life" eller om du vill ha terapeutisk hjälp så vänd dig till mig eller någon du känner förtroende för. Prova dig fram, det är viktigt att du känner dig trygg med den du går till. 

Och, glöm inte - det är en spännande resa att dyka in i. För varje sår som läks inom dig så lättar din energi, din vibration höjs och mer av det du längtar efter kan ta plats, helt naturligt.

Allt gott,
kramar Helena
 

Läs hela inlägget »

Jag upplever att många känner ett driv och en önskan att förstå vad det är som händer i världen just nu, många frågor cirkulerar - om det här viruset som stoppat världen, finns det ens? Är det "manmaid"? Varför kallas det pandemi när fler dött av andra virus? Varför tystas läkare och forskare som ser på saken på annat sätt än vad mainstream media förmedlar ner? 

Det finns mycket rädsla aktiverad, tänk om jag eller någon jag har nära blir smittad, blir svårt sjuk, kanske dör? Tänk om jag inte ens får träffa hen och ta farväl? Tänk om det kommer en andra våg? Vad kommer hända med vår ekonomi? En del ser vaccin som en lösning, andra skräms av ett framforcerat och oprövat vaccin då det visat sig vara förödande i tidigare fall. 
När vi dras med och fångas av dramat som utspelar sig och målas upp av främst media så är det lätt att bli rädd. 

Hur ska det bli???

Jag studerar, experimenterar och guidar människor utifrån systemet Human Design. Det är en hel vetenskap med grunder i astrologi, kinesiska I'ching, numerologi, Kabbalan och kvantfysik. Ur Human Designs perspektiv av vår kollektiva, fysiska verklighet så finns en plan, ett system som mänsklighetens utveckling följer och ur det perspektivet kan man hitta både förståelse och tillit till att allt är som det ska, det finns en högre mening och allt kommer leda till något gott. 

Det handlar om 2027s mutation och det vill jag bidra till er med den här texten. 
 

energiskifte

Bla rör vi oss ur och från en energi som handlar om att avsluta saker, vad som är sant att avsluta. Det som sker nu har stöd av hela universum, det är helt enkelt sant att system som inte längre gynnar vår jord och vår mänsklighet ska falla. 
Vi rör oss nu mot en energi som handlar om - chock! Saker ska avslutas men det betyder inte slutet, det betyder att vi genomgår chocken av att möta en ny nivå av verkligheten, en nystart. Tänk metaforen tv-spel, nu är vi klar med en nivå och det är dags att levla upp till nästa nivå. 
 

utgångsläget

Jag jobbar med förändring och är av övertygelsen att det vi förändrar i det lilla påverkar även det stora. Förändring är det enda som är konstant. Utan evolution skulle vi fortfarande leva i grottor eller på savannen. Ser vi ur ett mellanmänskligt perspektiv så är det ganska lätt att konstatera att människor som aktivt samverkar med livet, som lever och lär, som tar ansvar för de egna upplevelserna och det som väcks inuti en, som medvetet reflekterar och ändrar sitt beteende i linje med sin inre sanning är människor som ständigt blir bättre, och som vi gärna följer och respekterar. 
 

Med andra ord, vi som människor kan växa, vi kan förändras, vi kan samverka med en gudomlig intelligens, med våra vibrationer, med vår energi för att skapa gott i oss själva och för andra och för att dra till oss bättre upplevelser, bättre sammanhang, människor och äventyr. Kan låta flummigt men till och med vetenskapen börjar visa på detta och jag bevittnar ständigt mirakel hos klienter som skiftar smärta i det inre och höjer sin medvetenhet och som effekt får de en ny bättre upplevelse av livet.
Med det sagt så kan vi följa med den utveckling, eller avveckling som nu sker genom att medvetet använda våra tankar, vårt fokus och vår intention för att bli samskapare av den nya nivån vi levlar upp till.

Man kan se det som att det pågår en film med flera parallella handlingar samtidigt och det är det drama vi riktar vårt fokus på som aktiveras. Ett fint exempel på det är när jag och Malina höll en retreat nyligen där vi loggade ut från all teknik och nyhetsflöde. I den bubblan de dagarna, fanns bara det vi upplevde i nuet, vad vi såg omkring oss i den vackra miljön och vad som pågick inuti som fick kännas, omfamnas och släppas. Det existerade varken något virus, någon rädsla eller hot utifrån. För vi tittade inte dit. Vad väljer du att titta och fokusera på just nu?
 

planeringåldern går mot slutet

Det kollektiva medvetandet som påverkar mänskligheten rör sig i 400åriga cykler och den som nu avslutas 2026 och har pågått sedan 1615, är tidsåldern av planering.

Planeringstiden har handlat om tryggheten av det sammanhang man tillhör. Det har skapats system som världsorganisationer, banker, skolor, sjukvård, regeringar, myndigheter, stora fabriker och jordbruk osv. Vi har levt utifrån devisen att huvudsaken man har ett jobb och man premierades för långvariga trogna tjänster. Om man gillade sitt jobb eller ej var inte det viktiga. Man levde också efter övertygelsen 'familjen före allt'. Det var en självklarhet att sätta sina egna behov åt sidan till förmån för sin flock.

Till följd av energiskiftet vi nu närmar oss så kommer vi se dessa stora system brytas ner. Det kommer kännas som en chockartad tid och vi kan redan se dessa förändringens vindar hos oss människor. Det vi närmar oss 2027 är en Era av individualitet.
 

Tiden när vi har offrats och offrar oss har tjänat ut sitt syfte. Hur många är det inte som gett upp sig själva för vad man trott att andra förväntat sig av en, som varit och är så lojal mot de stora företagen och statliga/kommunala/regionala arbetsgivarna så man jobbar sig till ohälsa för att sen bli beroende av försäkringskassans goda vilja och läkares bedömningar. Och de stora koncerner som i sin strävan efter pengar och framgång kör över de som faktiskt gör jobbet på botten av företagspyramiden.

Det finns massor av exempel på detta och många är frågetecknen. Det är turbulent på många olika plan och det kommer bli viktigare än någonsin att förstå vem man är och vad som är viktigt för just dig så fokus läggs på rätt saker. 
 

den individuella eran bryter mark

Det nya är en individuell energi, och då menar jag inte "sköt-dig-själv-och-skit-i-andra-individuell. Det handlar om att öppna upp för vår inre visdom och agera mer ur ett samskapande utifrån vad som känns sant och vad vi är här för att bidra med, än att likt en skock får följa en utsedd ledare.

2027 aktiveras den här energin fullt ut men förändringarna har redan börjat och det kan vi redan se i vad som händer runt om i vår värld.

Exempel vi kan se på att detta redan sker är;

 • Människor börjar på bred front öppna sina ögon och ifrågasätta, det man kallar "ett mänskligt uppvaknande".
 • Fler och fler börjar ifrågasätta om den information vi matas med av mainstream media är pålitligt. Många lider av att det bara är katastrofinformation som delas och väljer bort nyheter alltmer. Fake news är ett begrepp som utnyttjas av alla sidor med dolda agendor.
 • Människor vill förstå sig själva på djupet och söker aktivt efter den förståelsen. Självhjälpsböcker och liknande har ökat markant under 2000-talet.
 • Vi söker egna vägar till hälsa och börjar lyssna inåt istället för att blint lita till forskning. Alternativa metoder efterfrågas mer.
 • "Detta-funkar-på-alla-metoder" är inte längre trovärdiga. Så kallade experter ifrågasätts mer och mer.
 • Människor förlorar jobb som tidigare ansågs som "säkra".  Att jobba 8-17 och byta tid mot pengar ifrågasätts, och särskilt nu i dessa tider när det blir tydligt att det gamla inte nödvändigtvis är det bästa. Vi upptäcker att vi kanske till och med jobbar bättre med färre timmar.
 • Det är inte längre självklart för våra ungdomar att studera, de hittar nya innovativa vägar till försörjning.
 • Stora organisationer som tex läkemedelsbolag, socialstyrelsen, livsmedelsverket och andra myndigheter, regeringar och maktinstanser börjar förlora förtroende. Redan har flera "goda" organisationer som ska verka för människors rättigheter fallit pga missbruk och dolda agendor, sist ut är WHO.
 • Vi börjar ifrågasätta mer hur vår regering handskas med våra pengar, hur skatter fördelas, alla nedskärningar inom vård, omsorg och skola. 
 • Människor måste mer och mer ta eget ansvar för att nå och tillgodose sina behov då samhället inte är att lita på. Vi blir mer och mer pålästa om alltifrån hälsa till ekonomi. Uttrycket "man behvöer vara frisk för att orka vara sjuk" i vårdapparaten börjar bli vedertaget.
 • Vi vill förverkliga oss själva, den egna inre kraften att själv välja vad vi vill uppnå i våra liv, hur vi vill leva. Vi kan se många flyr städer och söker sig närmare naturen för att återgå till något beständigt som inte hänger på "någon annan".
 • Ledare, politiker och även gurus som tidigare höjts till skyarna för att sitta på sanningen börjar trilla av sina piedistaler pga missbruk av makt och förtroenden. Man vet inte vem man kan lita på längre.

Den här tiden med restriktioner och reseförbud har tvingat oss att stanna upp och omvärdera vad som är viktigt på riktigt. Många är vi som känner att tanken på att återgå till hur det var innan känns omöjligt. Och då menar jag inte lugnet av att slippa förbud och smittorisker eller möjligheten att få umgås och kramas igen. Men många arbetssituationer och skolformat kan verkligen ses med nya ögon.
 

den individuella erans värld 2027-2438

Vi kan se fram emot en värld i harmoni utan någon "storebror" som ser dig, som bestämmer över dig eller som tex tvingar dig att ta vaccinationer du inte vill ha. 

En värld som erbjuder ren natur, rent friskt vatten, ren mat och sunt förhållande till vår jords resurser.

En värld som har balans i ekonomi och tillgångar, där det inte är några få familjer som äger större delen av alla pengar och resurser. 

En värld i kärlek.
 

När den individuella eran är här kommer vi förstå och uppleva att det som bygger upp kraften i vårt samhälle, vår flock och familj är när vi värnar om oss själva, i sanning. Vi behöver inte offra oss själva till förmån för flocken, den frodas genom dig, inte av dig.

Våra livssyften bejakas genom att vi lyssnar inåt och litar till den inre vägledningen, oavsett vad andra tycker och vill. Meningen med livet är att leva vår fulla potential, fri i att vi är olika, vi vill olika och vi är här för att vara olika. Alla vill inte göra karriär och tjäna massor av pengar. De som tex vill tjäna och vårda andra kommer fortsätta att vilja det, men gör det i balans och harmoni istället för i underbemanning och på övertid.

Vi kommer mer och mer leva utifrån vår inre visdom, vi kommer inte kunna söka svar på egna frågor hos andra, bara Du vet vad som är ett sant val för dig. Oavsett om det handlar om vilken medicin du ska ta eller något annat.

Vi är vår egen auktoritet och är alla har tillit till att vi alla vet vad som är bäst och sant för en själv så behöver vi ingen myndighet som pekar med hela handen eller nekar en det hela ens kropp längtar efter. 
 

att tänka på framöver

Det kan låta som en omöjlig utopi detta men håll det i fokus när världen stormar framöver och glöm inte att lägga till det du själv önskar av en värld i harmoni.

Vad vi tänker är vad vi skapar så det är så viktigt att inte göda ditt sinne med katastroftankar. Vägen genom de här åren av rasering är att hålla din energi hög, fokusera på vad du vill och följa din inre vägledning. Vibrera högt helt enkelt.

Om du inte redan påbörjat din inre resa så är det hög tid att göra det nu. Ju mer bagage du bär desto lägre vibration och svårare att se mot det du vill. Ju mer du läker ditt inre och ditt förflutna och börjar leva i linje med ditt sanna jag desto högre vibration och lättare att se ljust på framtiden och Nuet. 

Träna på att zooma ut och se världen ur ett högre perspektiv. Att kliva ur naveln för en stund och kontemplera över hur det som sker är perfekt i vår evolution är viktigt.
 

mitt bidrag

Mitt jobb har alltid känts viktigt och som att det inte funnits något val. Det låter kanske klyschigt men det har varit mer som ett kall, att få göra skillnad för enskilda individer som vill ha just min hjälp. Jag har brunnit för det och känt så starkt att det är där jag kan göra skillnad för världen. Klimatkompensering och sopsortering i all sin glans men det är här, i mitt klientarbete som jag bidrar på riktigt. 

Så därför kommer jag erbjuda 15% rabatt på onlinekursern "Öppna ögonen och se ditt sanna jag" som jag startar i augusti. Läs mer om kursen här.

Vill du hellre jobba individuellt och gå mer på djupet för att "Aktivera ditt sanna jag" så öppnar jag upp för några nya deltagare from juli, även där till 15% rabatt. Läs mer om det programmet här.

Sen dyker jag upp lite nu och då på www.happyretreatlive.se där jag och ett gäng andra inspiratörer sänder korta livesändningar med lite olika innehåll. Endast 25 kr och nu kommer det även finnas en Play-funktion så man kan lyssna i efterhand.

Tack snälla för att du orkat läsa ända hit, det blev en lång text men jag har känt det pocka på under en tid nu så det var dags.

Ta hand om dig, vänd dig inåt och lyssna till din sanning <3
Helena 

Läs hela inlägget »

Har du någon gång tvivlat på den goda intentionen i vad du hör, ser och informeras om, uppmanas till?

Har du någon gång tvivlat på att samhällets makt och myndighetsinstanser vill oss väl?

Jag har alltid tvivlat. Djupt därinne har tvivel funnits. Men tvivlet har brottats med känslan av att människan i grunden är god och vill göra gott. Men ändå...
 

mina tvivel

Jag minns när jag var liten och använde margarin på mackan för smöret var slut och chockad insåg att det inte gick att äta.
Och när jag några år äldre skulle steka något och bara hittade det sk smöret "Lätta" i kylen som blev till en plastig gegga i pannan och insåg att det inte gick att använda.
Varför tillverkas sånt som uppenbarligen inte är naturligt, men som är till för att stoppa i våra kroppar? Jag förstod inte det. Vill man göra oss sjuka?
 

Jag minns chocken jag fick när jag nyfiket frågade om för- resp nackdelar med att vaccinera mitt förstfödda barn eftersom jag hört om barn som utvecklat autism av vaccinationer. Hur sjuksköterskan blev svart i ögonen innan hon levererade en skräckpropaganda som bara gav den ena sidan som svar och jag vågade inte fråga mer trots att jag inte visste mer än innan.
Varför? Vill man göra oss sjuka?
 

Jag minns när jag fick höra att våra vanliga tandkrämer innehåller ett ämne som var giftigt för våra nerver. Flour som enl tandvården är den enda garantin för att inte få hål i tänderna. Jag minns hur viktigt det var att vi som små barn skulle gurgla 1 minut med flour varje vecka men vi fick absolut inte svälja det. Varför? Hur passar det ihop? Vill man göra oss sjuka?
 

Jag minns när jag läste om placeboeffekter och kände Wow! den innebär ju att vi kan läka massor utan läkemedel!
Varför skrevs inte det om i tidningar med stora rubriker?! Vill man inte att människor ska läka sig själv?

Jag minns min entusiasm när jag klev in i Metamedicinens värld 2010 och lärde mig om en modell som förklarar de bakomliggande processerna och orsakerna till sjukdomar. Framtagen av en läkare, med hur mkt forskning som helst och där resultaten var 100procentiga. Jag tror inte finns så många andra områden man forskar på som visar sådana resultat.
Varför skrevs det inte om Metamedicin i tidningar med stora rubriker?! Vill man inte att människor ska bli frisk?
 

Andra saker som knorrat i mig är tex - 

 • varför behöver personer som arbetar med grödor runt om i världen ha skyddsutrustning när de besprutar fälten när det är hälsosam mat som odlas? 
 • varför är det socker i all mat om socker inte är bra för oss?
 • varför blir vi så kartlagda? av vem? 
 • varför samverkar inte skolmedicinen med alternativa metoder för att höja vården?
 • varför är det förbjudet på många ställen att bota sjukdomar som cancer och diabetes med annat än läkemedel?
 • varför satsas det på GMO och 5G när så många påtalar riskerna för vår hälsa?

Vill man göra oss sjuka? Det är nåt som inte stämmer.


och nu stängs hela världen ner för ett virus som dödar färre än det virus som härjade 2008? Många läkare världen över börjar dela sin syn, sina tvivel och frågor runt vad det handlar om. Vad är det egentligen som pågår?


Många är det som planterat frön i mig under hela mitt liv, frön som börjar gro..


Det är så mycket jag undrat över genom åren och som fört med sig känslor som
- att vara lurad, som att det alltid finns en dold agenda.
- att vara kontrollerad, att vara berövad min frihet, inte få göra som jag vill.
- att hålla mig på mattan, inte sticka ut eller ifrågasätta, det är farligt.
- att något inte stämmer...

Min bild av mänskligheten i stort är att vi människor har slutat tänka själva och framförallt slutat känna efter själva. Vi programmeras till att lyda och följa regler och lagar, att det alltid är någon överordnad som bestämmer, vet bäst. Beprövad erfarenhet, egna erfarenheter osv står sig slätt om det inte finns vetenskapliga bevis på det. Min erfarenhet betyder alltså inget?
Varför? Jag får inte ihop det.

Allt detta och mer därtill har hängt som lösa trådar och pusselbitar och jag har inte mäktat med att verkligen öppna ögonen för varför jag har känt så här. Inga andra verkar ju reagera? Jag utgick istället för att det är JAG som inte stämmer, det verkar mest rimligt.

 

modet att öppna ögonen

Jag har aldrig varit en person som följt nyheter eller satt mig in i politiken. Jag kommer inte ihåg historiska händelser eller annat som anses som "viktigt" i det här samhället. Det är något som har knorrat i mig när jag försökt "hänga med" och jag har inte vetat vad.

2011-11-11 släpptes filmen Thrive och plötsligt började alla mina trådar och pusselbitar fogas samman och knorret ersattes av en expanderande känsla av sanning. Men vad den visade var så mkt mer än jag orkade ta in då. Ni som har sett den förstår nog vad jag menar. Begreppet "follow the money" ger er andra en hint. 

Nu 2020, när hela världen gick i spinn pga av vad det nu är för virus, väcktes mitt tvivel igen och känslan av att något inte stämmer. Tiden var mogen att ÖPPNA ÖGONEN. Jag har de senaste månaderna sökt och följt alternativa nyheter, grupper och youtubesändningar med min inre kompass som vägledare och sakta men säkert har dimslöjan lättat. Pusslet börjar bli lagt och när chocken släppt så känner jag en spirande förhoppning om ett skifte och en ljus framtid. Men som med den naturliga läkningsprocessen så blir det ofta värre innan det blir bättre. 

 

the matrix

Hur skulle du känna det om det visade sig att vi lever i The Matrix?! Att inget är som det verkar?

Då, 2011 vågade jag inte, men nu är det röda pillret nedsvalt med allt vad det innebär och nu förstår jag de känslor jag präglats av hela mitt liv.. De handlade aldrig om mig, det var information.

Som den Projektor jag är (energityp i Human Design) absorberar jag min omgivning djupt. Så djupt att det känns som det är jag själv fast det är egentligen information. I det här fallet har jag absorberat vad som pågår i det kollektiva. Skönt men skrämmande spännande ska det bli att nu se tiden an.

 

bakom kulisserna

Enligt Human Design så kommer en ny tid träda i kraft år 2027 och vägen dit, den 7 årscykel som nu startat kommer kantas av kraschade system världen över. Saker och ting kan komma att visa sig vara något helt annat än vi trott. Fasader kommer rasa.

Det är en tid av uppvaknande som aktiverats nu och många är vi som börjar titta bakom kulisserna i den värld vi lever i. Det kommer bli turbulenta tider och förändring tvingas fram vilket vi redan nu ser, men det leder till frihet och medmänsklighet.

Det viktiga i en tid av förändring är att inte dras med i flockbeteenden som baseras på rädsla och katastroftankar. Påminn dig om att allt är som det ska och vi går mot en framtid som vi inte ens kan föreställa oss för det är något vi inte tidigare varit med om på den här jorden. Men det är en ljus framtid, det kommer bli bättre. Kom ihåg att ingenting kan någonsin rasa som står på en gedigen grund. Det är med andra ord bara sånt med gammal rutten grund som rasar och som ska falla så nytt kan växa fram. De system som nu kraschar är förlegade och hänger inte med i mänsklighetens utveckling. Det blir spännande tider.

Jag vet att det här är en lång text men fortsätt lite till och ta del av tipsen här nedan!

 

förberedelser

 • Börja dagen med en andningsövning, en kroppsscanning eller kortare meditation för jordning
 • Undvik och tro inte på allt som sägs på nyheterna, sök information själv
 • Känn inåt vad du blir lätt (=sant) eller tung (=falskt) av
 • Boosta dig med C-vitamin och D-vitamin, vila
 • Gör sånt som du mår bra av, blir glad av
 • Visualisera en ljus framtid, hur skulle den se ut?
 • Var i naturen, rör på dig, lyssna på musik, måla, pussla, handarbeta
 • Umgås eller prata med människor som höjer din energi
 • Avsluta dagen med en stilla stund, en kopp varm dryck (inte kaffe)
 • Skriv ner tre goda ting om dagen innan du somnar

aktivera ditt sanna jag

Nu i maj startar ett mentorsprogram med mig för att aktivera Ditt Sanna Jag. Med anledning av dessa tider erbjuder jag det programmet till 30% rabatt just nu och jag har bara några få platser kvar så passa på.
Du kan läsa mer här om vad det innebär och hur du anmäler dig.

 

reset your life retreat 4-7 juni

Få stöd och helande energi att stå stadigt i dig själv för framtiden. Hitta kontakten med dig själv och den riktning som känns sann för dig. Frige oro och rädsla och öppna dig för nya möjligheter.
Vi genomför retreaten i full respekt för restriktionerna och finns osäkerhet så ställer vi in med full återbetalning. Läs mer här.


Med kärlek,
Helena

Läs hela inlägget »

Jag har nämnt det här paradigmskiftet förut och nu med det virus som sprids runt om i världen där inte ens lilla oskyldiga Sverige går odrabbat så kan vi se början av de kommande 7 årens turbulens. Det kan låta negativt och dystopiskt med det är det inte, det är förändring på förmodligen det enda sätt som funkar. Vår värld står inför ett skifte där vi går från en samhällsenergi som styrt vår planet de senaste 400 åren till en helt ny energi som handlar mer om att vakna upp och leva sant utifrån de vi är designade att vara. Det innebär att de stora system och organisationer som styrt oss och varit en trygghet för oss kommer att brytas ner steg för steg. De system som byggdes upp för att skapa trygghet för familjen, ätten, byn, stammen, landet osv de börjar bli förlegade och passar helt enkelt inte de individer vi utvecklats till och som växer upp idag. 

Vi utvecklas inte längre genom att följa gamla traditioner eller hålla Sverige svenskt. Våra barn anpassar sig inte till dagens skola bara för att organisationen ser ut som den gör. Kommande generations äldre människor kommer inte acceptera de möjligheter som finns inom äldreomsorgen idag. Blir vi sjuka så tar vi reda på vad som finns och vad vi vill ha för behandling, vi anpassar oss inte per automatik till vad vården och läkarna säger. Banksystemen utmanas, försäkringskassa och arbetsförmedling utmanas och att arbeta mellan 8-17 är allt annat än modernt. Alla dessa olika system och många med dem kommer att brytas ner framöver och fram kommer en samhällsstruktur baserat på frihet att växa fram. Coronaviruset är en god hjälp på vägen.

Inom Human Design pratar man om att 2027 är året då vår värld går in i det nya paradigmet men fram till dess kommer världen upplevas som kaotisk och dramatisk när gammalt bryts ner och förändras och det ser vi verkligen i den här starten av 2020. Frågan är om vi ser det som skrämmande eller spännande?
Men att dras med i rädslan som är aktiv i det kollektiva just nu bryter ner och skapar pandemier i sig. Värna din energi och påminn dig om de sanna värdena i ditt liv.

 

den naturliga naturen

Nya virus är inget nytt, det är heller inget hemskt. De muteras och förändras för att vi ska stärkas och bättre klara av evolutionen. Och i den processen så dör människor. Det är så det är, inget bra eller dåligt med det. Vad alla åtgärder handlar om är att bromsa spridningen så att inte alla blir sjuka samtidigt för det skulle kunna slå ut hela samhället. 

Vår jord är överbefolkad och vi har tärt på dess resurser under lång tid och någon sa lite krasst att det här är väl en ren självsanering det som sker just nu. Och det är ju faktiskt vad som skett genom alla tider på olika sätt.

Det kanske är moder jords sätt att sätta ner foten.

Det högsta syftet med vår tid här i den fysiska dimensionen är inte att aldrig dö, att överleva till vilket pris som helst. Livet och döden går hand i hand och det är i sin ordning. 

Om vi alla vore fria med att döden är en del av livet, och att vi dör när vår tid är att dö, oavsett om vi är 3 månader eller 98 år, då skulle epidemier, pandemier, naturkatastrofer och annat inte skrämma slaget på oss på det sätt som de gör. 
Den som inte är rädd för att dö kan leva i tillit. Allt är i sin ordning även om mitt logiska jag inte kan förstå helheten i stunden. Men det visar sig med tiden.
 

frågan är hur du överlever

 
 • Hur kan du bibehålla kontakten med dig själv?
 • Hur kan du hitta tilliten och vila in i den universella kärleksenergin?
 • Hur gör du för att inte spä på rädslan som vibrerar runt om i världen?Hur välkomnar du en oviss framtid?

 

Den enda vägen igenom det här paradigmskiftet som nu tagit sin början är att stå tryggt i dig själv och lita på din inre vägledning. Genom att veta vem du Är, hur din intuition kommunicerar med dig och genom att följa din sanna väg. Världen behöver människor som står förankrade i sig själva, som inte dras med i masshysterin och inte är rädd att förändras. 

Det är nu vi behöver ledare och vägvisare och medmänniskor som vågar följa sin intuition, som vågar gå andra vägar, som vågar stå upp mot gamla värderingar. Vi behöver följa den kompass vi alla föddes med och som vet det högsta bästa för mig, dig och människan. 
 

Redan kan vi se gåvorna det här kaoset fört med sig, hur människor stannar upp, känner efter, börjar ta mer hänsyn, visa omtänksamhet om varandra, hjälper varandra. All belastning på miljön har lättat, vi stannar hemma mer och umgås med varandra. En medmänsklig kärlek börjar spira.

 

Så mycket har ifrågasatts i vårt samhälle och de strukturer som byggts upp under den här 400-åriga eran fyller inte längre våra behov. Lek med tanken om en framtid där våra barn får en skolgång anpassad för dem inte tvärtom, där vår sjukvård fokuserar på helheten och en tilltro till kroppens självläkningsförmåga, där man samarbetar med alternativ- och komplementärmetoder. Tänk en äldreomsorg som fokuserar på livskvalitet mer än förvaring och en mänsklighet som samverkar ur empati och medkänsla för att alla ska få leva ut sin naturliga potential. Lek med tankar om en ny utopisk värld, öppna för möjligheterna.

Hur:et lämnar vi över till universum.

 

min mission

Under drygt tio år har jag jobbat intensivt med tranformation både i mitt egna liv och med andra. Det jag är riktigt bra på är att vägleda förändringen från kaos och kamp till friheten och styrkan i att förstå och leva sitt sanna jag. Det känns som att den förmågan kommer till sin rätt alltmer. 

Behöver du hjälp att hitta ljuset och riktningen just nu? 
 

 
 • Känner du dig osäker på dig själv och har svårt att veta hur din intuition kännseller talar till dig?
 • Känner du att rädslan tar över och medierapporteringen kryper innanför skinnet på dig?
 • Känner du dig otrygg när allt vad du förlitat dig på genom livet som skola, samhällets skyddsnät, myndigheter osv inte längre är att lita på?
   
Det här är vad jag jobbar med, jag vägleder dig till ditt sanna jag - stark, trygg och fri.

Boka enkelt din tid eller ställ frågor om du undrar något genom att maila mig eller ringa mig på 073 417 41 70.

Med kärlek,
Helena

Läs hela inlägget »

Hur har 2020 startat för dig? 

Min upplevelse är att det inte går att komma undan med någonting just nu. Det känns som att det är allt eller inget när det kommer till att leva. Tidigare har man kanske kommit undan med att gå på halvfart, hålla näsan över ytan, bita ihop och ha en okej tillvaro både när det kommer till arbetsliv och privatliv. Nu fungerar det inte längre. 

Det många kommer till mig för att få hjälp med just nu är att hitta vägen tillbaka till sig själv. Antingen för att man mår allmänt dåligt eller för att man bränt ut sig eller för att relationen utmanar. Många lever ur spår kan man säga och det slår hårdare än någonsin just nu. Det är bara att titta på världen, mänskligheten och vår jord som ger uttryck för den obalans vi människor har inom oss. Det är som att universum inte ger utrymme för att kompromissa med oss själva längre.

Samhället är under förändring, det är naturligt och den här fasen av förändring har pågått under 2000-talet och kommer fortsätta de närmaste årtiondet med ett samhälle i kaos. Allt handlar om att vi evolverar ur det gamla blod-är-tjockare-än-vatten-perspektivet och att storebror-ser-och-tar-hand-om-oss, till att vi bli mer självständiga och söka oss till samverkan och samarbeten utifrån lika värderingar och mål i livet. Det är dags att sluta sätta sina egna behov åt sidan till förmån för familjen, barnen, föräldrarna och släkten och för att inte tala om samhällets krav. Det kan låta provocerande och hårt men med det sagt betyder det inte att vi ska sluta bry oss om varandra, tvärtom. Men inte på bekostnad av den egna hälsan. 
 

Det är mycket som gungar just nu. Det är klimatförändringar, extrema väder, naturkatastrofer, terroristattacker, virus och SD. Instanser som psykiatri, skola och äldreomsorg för att nämna några få, knakar i fogarna och vem som helst kan ju räkna ut att de inte kommer kunna möta upp de förväntningar och kommande behov som växer fram bland bokstavsdiagnoser, psykisk ohälsa och demenssjukdomar. Hur ska allt bli?
 

Ibland behöver saker rasa för att något nytt ska få en chans att växa fram. Läskigt att tänka sig och vi kan nog vänta oss en hel del kaos framöver innan det nya faller på plats.

Frågan är vad vi kan göra under tiden? Så vi inte dras med i den rädsla som odlas eller i de katastrofscenarier våra medier rapporterar om. Hur kan vi stå kvar med fötterna på jorden? Hur kan vi jobba för en ny framtid?
 

Jag tror att vi behöver dra tillbaka fokus på det lilla. Inte för att strunta i klimatet eller den havererade vården. Men för att det ska bli greppbart och för att vi behöver börja med oss själva. Precis som vi inte kan förändra någon annan kan vi heller inte förändra mänskligheten om vi inte börjar med oss själva. Jag tror inte att vi räddar planeten genom att sluta flyga och jag tror heller inte att vi räddar landstinget genom att anlita konsulter som ser över ekonomin.
 

Det kommer inte bli någon förändring inom vården eller omsorgen om inte personalen som faktiskt jobbar på golvet börjar sätta gränser. Det räcker inte att gnälla och demonstrera för att sen gå på jobbet och göra mer än man orkar tills man kraschar, blir sjukskriven och sen behöver man vara stark och frisk för att orka ta kampen med försäkringskassan vilket gör att vägen tillbaka blir onödigt lång. Det blir en nedåtgående spiral för både samhället och individen. 
 Vi måste börja med oss själva. Lära känna vem vi unikt är och vad just jag behöver för att må bra, ha hälsan och glädjas åt livet. Sätta gränser, uttrycka och följa vad som känns sant för mig. Våga bryta samhälleliga mönster och förväntningar utifrån mina behov. 

Ta ansvar för det egna måendet och ge utrymme för andra att göra detsamma.
Hitta andra värden i våra liv än att prestera, konsumera och överleva. Hitta tillbaka till kärnan av vem vi är.

När vi är fria att leva vårt sanna jag och i vår fulla potential som den unika människa vi var och en ÄR. Vi alla har en naturlig roll, ett syfte med vår tid på jorden. När vi lever det - då förändras världen. 

Men vi kan inte vänta på att världen ska förändras först. 

Det är dags att återta kraften och börja leda förändringen genom att väcka upp kontakten med vårt innersta, med ditt sanna jag. 

Vill du ha min hjälp? 

Kramar Helena

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från ToastyKen, REM Photo, nodstrum, atphoto.bg, https://www.vperemen.com, Peppe702, NASA Hubble