vardagslycka

Hur många av oss människor älskar livet?
Tänk att kunna ge den gåvan till oss själva!

Att leva ett liv där jag ärligt kan säga att jag njuter av att vakna på morgonen till en ny dag. Att se framåt med nyfikenhet och glädje över att veta att jag är här för att njuta och utvecklas och det kommer livet ge mig.

Resan dit kan vara lång och krokig, och jag själv har många gånger avskytt att vakna på morgonen för livet har varit skönare och betydligt enklare i sovande form. Men det var då. :)

Jag möter människor och förundras över att många säger sig ta vara på livet för de bokar in resor en eller ett par gånger per år, de åker iväg eller går ut eller "hittar på saker" när de är lediga för att ta vara på livet.

Men hur många är dagarna vi är lediga jämfört med de dagar vi lever i en fulltecknad vardag undrar jag?! Slår man ut det på ett liv så blir det rätt chockerande vad lite tid vi ger oss själva att njuta! Den största tiden tillbringar vi på arbeten vi kanske inte ens trivs nåt vidare på! Jobba ska man göra för att ha en dräglig fritid hör jag sägas. Så då jobbar man. Mycket. Jämt. För att kunna njuta på semestern. 25 dagar per år.

  • Var finns balansen?
  • Tänk om vi skulle vända på den ekvationen?


Hur skulle din vardag se ut om du fick välja, helt fritt ur hjärtat? Hur skulle balansen se ut mellan ledig tid och arbete?

Jag visste inte ens hur min drömvardag såg ut. Hade inte ens funderat på att jag kunde ha en drömvardag. När jag började känna efter hur jag skulle vilja leva blev en del saker tydliga. Till exempel att jag inte hade en aning. Vad ville jag egentligen? Som inte har att göra med upplevda krav från omvärlden, eller att räkningar ska betalas eller förväntningar...
 

Att leva sin vardag på ett sätt som är djupt tillfredsställande ger en känsla av framgång.
 

En framgång som inte har att göra med karriär eller pengar, utan känslan, lyckan.


För att nå hit behöver vi förstå vad det är jag behöver ändra på och vad jag mår bra av egentligen, helt enkelt - hur vår unika energikonstruktion ser ut. I min kunde jag se att tex det sätt jag försökt driva min firma på, som jag lärt mig "det är så man gör", var helt emot min naturliga strategi. Den insikten gav en oladdad och neutral förklaring till att mitt företag aldrig hade blivit framgångsrikt, det berodde alltså inte på att jag är dålig. 

Jag förstod även att min inre vägledning är så snabb och flyktig att jag alltid har lyckats "pratat bort" den med min logik. Bara att förstå de här grundläggande sakerna om mig själv gjorde en helomvändning för mig och mitt liv.

Ju mer jag förstår om mig sjäv utifrån energikartan desto mer kan jag anpassa mitt liv att följa mitt flöde naturligt, vi blev ett team livet och jag, som spelar i samma lag!

Läs mer om din unika karta.

Etiketter: unik

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

  • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln