val ger konsekvenser

Utmaningar kommer som en följd av de val jag gör. När valen inte görs från hjärtat utan från gammal vana, från ett "borde", eller helt enkelt utan att riktigt känna efter för det är vad "jag brukar göra". Den här gången var det på min semester.

Jag borde valt annorlunda den här sommaren. Istället tillbringade jag två veckor av min dyrbara semester i ett tillstånd av tomt vakuum, ett ingenting. Jag kände bokstavligen hur min energi sjönk för varje dag och jag klarade inte av att skifta det. Jag såg helt enkelt inte den hela bilden just då.

-----
 

Du är där du är som en följd av de val du gjort genom livet. Det är ingen slump som fört dig hit. I varje stund gör vi val som för oss framåt i livet. Det många av oss inte tänker på är att vi oftast baserar våra val på tidigare erfarenheter vilket gör att det här med att föra oss framåt går sådär. Vi hamnar istället i ett ekorrhjul där vi väljer, upplever känslor och tankar till följd av det vi valt som sen ger oss liknande upplevelser som förut som leder till val baserat på den erfarenheten, samma känslor och tankar kickar igång osv osv.

Hur skapar du din verklighet? Är du medveten om alla de val du gör per automatik som egentligen bara upprätthåller en tillvaro du egentligen inte vill ha?

För att utvecklas och skapa en förändrad verklighet behöver vi börja göra nya val. Val utanför den invanda zonen, val som kan kännas läskiga och svåra. Val som känns.

Titta tillbaka på ditt liv och se vilka val du gjort som varit läskiga. Är det inte precis dessa val som fört dig framåt?! En del av dessa val har vi tvingats till, som att välja gymnasieskola, eller att ta sig vidare efter ett kraschat förhållande, att bli förälder osv. Val som givit oss nya erfarenheter och utveckling, som skapat nya tankar och känslor, som gjort att vår verklighet och våra upplevelser förändrats. Ekorrhjulet tog ett nytt spår. När det gjort det är det återigen upp till oss själva att välja om hjulet ska rulla där, i det nya spåret, om och om igen. Eller om vi ska fortsätta göra små och stora val som förändrar och utvecklar.
 

-----

 
Resultatet av mina två veckor har givit mig insikten av hur viktiga varje val vi gör är. Det har givit mig en ökad känsla av att vara fri. Jag vet nu att om jag valt medvetet och vad mitt hjärta ville så hade jag och min familj fått en helt annan kvalite på vår semester. En visshet i att när jag vågar välja obekvämt, men i linje med mitt hjärta, då blir det rätt även för mina nära. 

Ett helt annat medvetet val jag nu gör som kommer gynna er, det är att sänka mina priser.

En längtan har funnits att bli mer tillgänglig genom just en prissänkning, men mitt huvud har kämpat emot med en massa logiska argument som att inte ha råd med det, att företaget ska kunna leva oxå osv.osv. Men när råden kommer från huvudet... 

Jag följer hjärtats vägledning och sänker permanent priserna. 
 

Om du hade alla förutsättningar du kunde önska, vad skulle du välja att göra då, just nu?

Vad hindrar dig, egentligen?

Om du i din fantasi skulle göra om alla dina hinder till en hinderbana, hur skulle den banan se ut innan du är framme vid ditt önskade val? Hur skulle du ta dig an den banan? Hur går tankarna? Vilka känslor väcks?

Det går alltid att hitta små små steg att ta för att börja ta sig an hinderbanan, vilket kan vara ditt första lilla steg?

Om det första eller andra eller kanske sjunde steget är att ta hjälp och om ditt hjärta säger JA så vore jag hedrad att få hjälpa dig på din resa.

Jag bjuder in dig till att ta de medvetna steg du behöver för att kliva ur ekorrhjulet, utvecklas och skapa den verklighet du längtar efter. Är du redo?

Etiketter: skiften

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

  • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln