solskenshistoria

Det har blivit dags för en solskenshistoria tycker jag. En liten solglimt inför den sommar som håller oss på sträckbänken. Nedan följer ett referat från en kvinna jag jobbat med.

"Jag blev diagnosticerad med Morbus Crohns 1996. Och har under året blivit ordinerad allt från arsenik, kortison och immunförsvarsnedsättande mediciner. Trots medicinerna har jag även genomgått skov, med blodiga diarréer och magsmärtor.

För 2 år sedan upplevde jag att jag inte längre trodde på medicinen och  med tanke på att jag tror starkt på placeboeffektens inflytande på den behandling du genomgår, beslöt jag mig för att sluta med all medicinering.

3-4 månader efter att ha slutat med medicinering fick jag ett kortare skov som gick över på några veckor. Jag har sedan varit symptomfri tills i november 2014.

En kollega på mitt jobb gick bort och den underliggande konflikten bakom min Chrohns triggades åter igång.
I januari 2015 var jag hos min läkare och då hade jag ett blodvärde på 90 (normalt för kvinnor är 120-130). Min tarm hade haft mindre blödningar under 3 månader.

Jag fick en tid för en koloskopi till mars månad, då jag inte önskade hoppa på en ny medicin som min läkare förespråkade. Det innebar att jag hade 1,5 månad på mig att visa resultat.

Jag accepterade att få en järnspruta av läkaren för att på ett snabbt och effektivt sätt återställa blodvärdena. Detta upplevde jag som ett stöd i min läkeprocess.

Sedan sträckte jag ut handen till Helena för att jobba med mina bakomliggande processer. Helena jobbar intuitivt och lotsar sin klient genom processen. Hon har en fantastisk förmåga att ställa rätt frågor. Jag upplever henne som ett fantastiskt stöd i processen och hon har en otrolig närvaro under själva processen. Hon uppfattar nyanser och zoomar in på kärnpunkten säkert och snabbt.

Efter att ha jobbat med Helena samt stött läkeprocessen med vitamintillskottet Fitline försvann symptomen helt på 6 veckor. Vid koloskopin kunde läkaren endast hitta en enda lite fläck med en låggradig inflammation samt ett annat område med ett förstadie till inflammation.

Att på 6 veckor gå från blödande diarrée till normal tarm har aldrig hänt för mig tidigare. Jag har enormt tacksam för det stöd Helena har gett genom sin coaching och i rekommendationerna av Fitline."

/Marika

När vi vågar tro att vi kan läka från vad vi än drabbats av i vårt liv, och vi samtidigt vågar stanna upp och möta oss själva känslomässigt med stöd och hjälp från någon som vet hur man löser upp blockerade känslor, då stödjer vi kroppens egen magiska förmåga till återhämtning. 

Jag bevittnar det gång på gång hos mina klienter, ibland går det fort och ibland tar det längre tid men vi har alla förutsättningarna. Det viktiga i processen är att vi inte stirrar oss blind på de fysiska symtomen. Vi skulle inte ha fysiska symtom om det inte fanns känslomässiga sår fastfrusna inom oss. Båda sidorna måste vara med för att ge kroppen en ärlig chans.

Det Marika beskriver är en medveten process som hon valt av kärlek till sig själv, en tilltro till kroppens fantastiska förmåga och visshet om att kropp, sinne och ande är ett. Tack vare intentionen att möta allt så stödjer hon sin fysiska kropp till läkning samtidigt som hon själsligen blir mer fri. Hon har med andra ord valt att säga ja till läkning, på alla nivåer.

Det valet finns för oss alla. 

Stort tack till Marika för att jag fick dela din historia.

Etiketter: skiften

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

  • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln