din vilja - ingens lag

Har du någonsin varit i en relation där du försökt ändra den andra parten? Försökt få honom eller henne att tycka mer som du, att vilja samma saker som du vill.. eller att ändra klädstil eller umgänge? 
När det känns extremt viktigt att uppnå dessa önskningar för att annars kan vi inte känna oss fullt ut nöjda eller lyckliga. 
Jag vet, vis av erfarenhet att det är att lägga all energi på fel saker. Klyschan, vi kan inte förändra andra, bara oss själva stämmer så väl. Men varför går det inte? 
Kanske om jag påminner tillräckligt mycket, om jag förklarar om och om igen varför det är så viktigt för mig, eller om jag också struntar i att bidra så når nog budskapet ändå fram...

Det gör det inte.

När vi lägger förhoppningar och förväntningar på den andre parten så tappar vi kontakten med oss själva. Dessutom så får vi inte heller som vi vill. Vi slösar energi på något vi inte kan påverka och till råga på allt så är läget status quo med den skillnaden att vi dessutom är än mer missnöjda och frustrerade över situationen.
Vi skapar problem av sådant som från början inte är något problem.
 

Gör det själv

Har du önskningar om hur du vill ha det i ditt liv, börja själv skapa förutsättningarna för att få det så. Oavsett om du får med dig partnern eller ej. Hur kan du skapa utrymme för att det du önskar ska bli verklighet? Som INTE handlar om att gnata på din livskamrat? Prova dig fram. Önskar du ett renare hem, skapa en struktur som fungerar för dig med städschema eller kolla upp städfirmor eller dra ner på kraven. Klaga inte på att din partner inte skapar den nivå du vill ha. 

Gillar du att umgås med människor men din partner trivs bättre i lugn och ro kanske det är bättre att du hittar på saker med vänner istället för att dra med dig sambon som egentligen ville göra något annat. 

Vill du göra mer saker tillsammans, kom med förslag och bjud in till det du har lust med. Sluta räkna på vems tur det är och att det minsann är hens tur nu att ta initiativ. Ingen får lust att ta initiativ när någon tjatar. 

Våra förväntningar på hur vi tycker att det borde vara i en relation sätter krokben för att relationen ska nå sin fulla potential. Stirra dig inte blind på hur du tycker att det ska vara utan agera istället för att få den upplevelse du mår bra av utan att spilla energi.
 


Människor tycker inte lika om allt. Vi vill inte samma saker. Men det vi brukar kunna enas runt är att vi alla vill må gott och trivas. Varför inte fokusera på det som får just dig att trivas utifrån det liv du lever?! 


 

Sluta gnälla och börja leva helt enkelt. 
Win-Win för alla, inte minst för dig själv!

Etiketter: fokus

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

  • Irene Pettersson » när lyckan återvänder:  ”Grattis, tja någon ny man har jag inte fått, men så kan jag inte ägna mig åt dan..”

  • Birgitta » när lyckan återvänder:  ”Detta är du så väl värd, Helena❣️All lycka till er! ”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln