gott slut och hej 2024

Mitt inre bokslut för 2023 är gjort och ett av de ord som sammanfattar är SURRENDER. Det var nog ordet även för 2022. När livet utmanar, tar och ger så kan vi inte annat än ge efter, surrender till det som ÄR. 

Vi kan äta rätt, träna, yoga, meditera, knapra vitaminer eller vaccineras, ta mediciner eller gå i terapi, vad än vi tror kan vara lösningen eller nyckeln till ett långt friskt och fröjdefullt liv, men när det kommer till Livet så är det helt enkelt inte vi själva som styr. Det är inte vår människas, vårt mentala egovilja som avgör utkomsten. Den fria viljan handlar helt enkelt inte om den här nivån av livet. 

Den fria viljan handlar om att ta oss an de utmaningar som Livet erbjuder med förståelse för att det handlar om möjlighet till utveckling. ALLT som uppstår gör det för att hjälpa oss att GE EFTER för den högre viljan. Guds vilja. Livets vilja. Kärlekens vilja. Vad vi nu vill kalla den. Viljan som går bortom den här lilla människans begreppsvärld. 
 

SKE DIN VILJA - INTE MIN
 

De senaste två åren har för mig handlat om att steg för steg släppa taget om min vilja. Viljan att lyckas, viljan att nå någon specifik stans, viljan att hinna, viljan att styra, planera och organisera livet. En stor del av mitt liv och jag vet många med mig, har handlat om att låta min vilja styra det mesta. 

Det innebär att när något händer som sätter käppar i hjulet för vad man vill så är det lätt att tycka att livet är svårt, tufft och orättvist. Det finns oändligt med exempel på hur livet kan utmana oss människor, man blir kanske sjuk, skadad, förlorar jobb, blir lämnad eller man kanske inte hittar någon partner, kommer inte in på den utbildning man tänkt sig, eller så går man upp i vikt, partnern sviker eller så lyckas man inte få rull på sin firma trots att man gör allt rätt. Andra kanske inte gör som man vill, samhället agerar inte på rätt sätt, räntan går upp, länder går i krig osv osv


Här är det lätt att bli bitter, frustrerad och uppgiven. Det är vanligt att skuldbelägga sig själv och andra, döma hårt för att man inte får livet dit man vill. 
När Anders, som var hälsan själv med en historia av elitidrott och alltid varit noga med träning och mat, blev sjuk var det självklart mot min vilja. Även mot hans såklart. Och mot barnens vilja, hans familjs vilja och alla han kändes vilja. Ingen av alla människor runt honom ville att han skulle bli så sjuk och inte få leva vidare.

Det hjälpte ju inte. Vad som däremot hjälpte både honom i sin situation och mig i min situation var att ge efter för det som skedde. Acceptera utan att döma och möta allt vad som triggades känslomässigt i den här situationen. 
Han blev inte frisk när vi kämpade emot och inte heller när vi gav efter men skillnaden blev hur vi hanterade situationen. Trots rädsla och smärta infann sig även frid och kvalitet.
Att använda vår fria vilja att bejaka det livet ger, trots att det går emot allt vi tänkt oss är inte lätt men det ger lättnad. För bördan att lägga ansvaret av livets utkomst på de egna axlarna är så tungt. 
 

Ta dig an ALLT med passion,
oavsett om det är något du vill eller inte vill.


 

Det är enkelt att ge efter och följa flödet när allt går lätt. Men nyckeln till ett fullkomligt liv är att även ge efter och bejaka när livet går emot. Förr eller senare kan vi se guldet i erfarenheten. Det finns en plan, en gudomlig vilja som har det högsta och bästa i siktet för oss. Den här gudomliga energin är vårt källa, vårt ursprung, vad som designat vår unika människodesign. Ställ din vilja åt sidan och låt den energin flöda och leva genom dig så som det alltid varit tänkt. 
 

KONSTEN ATT GE EFTER
 

Den här ledigheten ger jag mig hän till den trötthet som förföljt mig hela hösten. Jag har hört mig säga, ofta, att jag är så trött på att vara trött. Med andra ord har jag gått emot det som är och så länge jag inte accepterar eller bejakar tröttheten fullt ut så kommer den vara där. 

När jag nu bejakat tröttheten fullt ut har den hjälpt mig att stanna upp, vila inåt och hitta tillbaka till min kärna igen. Tack vare den har jag inte kunnat planera något alls. Jag tar bokstavligen timme för timme och någon tur till stugan har det inte blivit som jag i förväg tänkt att jag skulle. Jag har tillåtit mig att sova mycket, jag har infört meditationer flera ggr per dag igen, något jag tappat bort sen Anders blev sjuk, jag har återupptagit att skriva mina morgonsidor och jag har loggat ut från sociala medier. Jag har helt enkelt accepterat läget och stängt till alla energiläckage. Det i sin tur har gjort att jag orkat åka skidor, promenera och vara ute mer igen. 

Jag har fått upp nya möten med sorg som behövt tid och närvaro för att komma upp till ytan. Det gör mig mjukare och lättare igen.
Det är nu slut på det här året och jag har återigen hittat en SURRENDER till vad som är just nu. 


2024, jag undrar vad du har att erbjuda mig..
 

Gott nytt år kära kära följare. Tack för att ni läser.❤️


Jag har som sagt loggat ut från sociala medier på obestämd tid, men vill ni dela med er av det här inlägget i era flöden är jag såklart supertacksam för det.


Vi hörs igen nästa år. 
Kramar Helena

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv