fysiskt uppvaknande

Trivs du i din kropp? Hur reagerar du vid fysisk värk och smärta? Vad tänker du om din kropp hindrar dig från att vara så aktiv som du är van/vill? Vad känner du när du inte längre kommer i den vanliga storleken på kläderna?

I dagens samhälle är vi väldigt medvetna om hur mycket vi bör röra oss i vardagen för att bibehålla vår hälsa. Vi har under många år matats med vikten av träning i kombination med kostråd med olika trender för varje år för att vi ska må bra. 

På senare år har vi dessutom blivit än mer medvetna om att vi behöver ta hand om vår mentala hälsa. Utbrändhetens framfart har bidragit till att vi söker mer hjälp för att bromsa tempot och hitta lugnet. Och ironiskt nog ska det helst gå fort så vi snabbt kan återgå till det gamla livet igen. 

Alla dessa goda råd och trender och experter som erbjuder den "enda rätta" vägen för en perfekt kropp och ett mindful leverne skapar en himla massa stress det med är jag rädd.

Vad ska vi tro på egentligen? Vad fungerar, och vad fungerar inte? Och vad fungerar egentligen över tid? Sökandet efter hälsa och välmående genom andras expertis och erfarenheter leder sällan till ett ökat välbefinnande.
 

Finns det en sann metod som passar för alla?


Jag är av uppfattningen att det inte finns någon generallösning. Det finns inte ett sätt att äta eller motionera som funkar på alla kroppar. 

Jag har provat massor av träningsalternativ och dieter genom livet. När jag inte förmått hålla i träningen så har jag skyllt det på min lathet. När jag brutit kosthållningen jag varit övertygad om var den rätta så har jag kritiserat mig själv och min dåliga självdisciplin. Om jag fått ont eller skadat mig har jag sprungit hos naprapater och läkare för att få någon bot på "felet".

Jag har mediterat på alla de sätt man kan tänka sig utan att bli lugn vilket jag tolkat som ett bevis på att det är något fel på mig.

Puh. Bara att skriva ner hur jag hantera mig och min kropp blir jag alldeles matt, energin rinner bokstavligen ur mig. Allt detta sökande efter något som innerst inne redan finns. 
 

vakna - rent fysiskt

Tänk om livet är så enkelt att det bara handlar om att vakna upp till ett liv i våra kroppar? 

Vi är eviga andar, sprungen ur det gudomliga alltet. Det är sanningen om oss alla, oavsett om vi tror på det eller ej kommer vi vandra vidare efter att våra kroppar dött. Så tänk om allt sökande många av oss ägnar sig åt inte handlar om att väcka upp andligheten utan det handlar om att vakna upp som de andeväsen vi är - I VÅR FYSISKA KROPP?!

Anden är väl inte intresserad av att väcka sig själv heller, den är ju den vi är, anden är ju här för att uppleva livet som en fysisk varelse. Varför skulle den annars välja det här jordelivet?! 

Tänk om vägen till balans och hälsa är genom att lyssna till kroppen?
Tänk om det är när vi lyssnar till kroppen som vi får kontakt med andeenergin? 
Tänk om det är kroppen vi behöver ställa in frekvensen på för att vakna upp?
 

Om vår kropp är förutsättningen för att njuta av livet, 
varför lyssnar vi då inte på dess vägledning?Hur då??? 
Genom att sätta hjärnan, vårt logiska sinne, i baksätet! Sluta följa alla tankar som stormar på likt bilar på autobahn. Hjärnan ska användas som en verktygslåda.

Och det vet vi ju alla, verktyg ska inte ha chefspositioner!  

balans

Jag har idag balans på alla plan. Jag samarbetar helt enkelt med min kropp. Utan att ha några regler alls vad gäller mat, träning och meditation. Det enda jag använder mig av är nyfiken reflektion i kombination med en djup övertygelse om att ett beteende eller ett fysiskt eller mentalt symtom alltid har en bakomliggande orsak. Det som spelas ut är bara symtomet! 
Om jag får ont lyssnar jag. Vad hindrar symtomet mig i? Kan jag se det hindret även i min vardag? Vad behöver kroppen för att känna lättnad i smärtan? Vila? Behandling? Tar jag behandling är det alltid för att stödja läkning, inte för att någon expert ska bota mig. Orsaken finns inte i symtomet.

Jag motionerar med det jag tycker är kul för nu. Jag äter helt vanlig mat men ibland vill jag utesluta kolhydrater eller göra en kur. Jag har lärt mig att låta kroppen välja när kuren är slut, inte huvudet. Mediterar gör jag på olika sätt beroende på hur aktiva mina tankar är. Ibland genom att sysselsätta händerna med något kreativt, ibland genom att spela favoritmusik högt i lurarna. Mer sällan i tystnad.

Mitt recept för balans är helt enkelt att följa det som känns lätt och rätt. Framförallt är det att möta och lösa de bakomliggande orsakerna till problemen och symtomen. Ligger det för djupt eller dolt för mig så tar jag hjälp. 

Det intressanta är att där jag har hittat ett flöde i att allt förändras när det kommer till vad jag gillar att göra, äta eller vara i, där kan det se helt annorlunda ut för andra. Malina till exempel, hon har sitt flöde i att ha regelbunden träning, äta enligt ett visst mönster och meditera varje dag. Inget är rätt eller fel, det viktiga är att det ska kännas rätt för just dig!
 

Hur vet du när något är rätt och sant för dig?
 

Det är det vi brinner för att bidra till med Reset your life. Att släppa all påverkan vi lever under och istället leva fri, i full kontakt med vår inre sanning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

  • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln