att investera ger avkastning

Missa inte tipsen jag delar med mig av i slutet av texten, tips som kan vara den push du behöver för att satsa på Dig...
Det har gått 20 år sen jag började min socionomkarriär. Tänk, 20 år av möten med människor i kris, i behov av stöd, av vägledning. Jag kan inte fatta att det gått så lång tid! 

Jag minns att jag efter 8 år som kurator tyckte att jag nått taket, det var inte lika givande att vara den stöttande längre. Vad jag inte förstod då var att orsaken till det inte var jobbet i sig utan det var jag. Jag hade nått ett tak i mig. Det är svårt att hjälpa och vägleda andra när man själv inte gjort det inre jobbet. 
 

lönsamheten att satsa
 

Jag började även spela golf för 20 år sen. Min golf-pro sa då att min teknik var bättre än vad mitt resultat visade. Intressant nog blev resultatet aldrig bättre under de få år jag spelade heller. Min man föreslog att jag skulle ta lektioner men eftersom jag hade hört att min teknik var bra tyckte jag det var onödigt och det hela slutade med att golf inte blev min grej. Jag var helt enkelt inte intresserad att göra investeringen och satsa på min potential.

I och med p(l)andemin så tog jag upp golfen igen och den här ggn tog jag även en lektion. EN! lektion. En liten korrigering av grepp och baksving så träffade jag plötsligt bollen bättre och slog betydligt längre. Snacka om utdelning! Varför hade jag inte gjort det tidigare?!
 

Min inre utvecklingsresa började egentligen av en slump, när jag sökte mig till en vidareutbildning för att lära mig göra mer skillnad i mitt jobb. Den utbildningen skickade mig rakt in i mina mörkaste vrår och gav mig en kickstart liknande den enda golflektionen. Den väckte också lusten att förstå vad som driver oss människor, det som gör att vi hellre kämpar och gnetar än satsar på att göra det inre jobbet. Varför vi hellre följer strömmen än blickar inåt.
Jag har djupdykt i metoder, modeller och system som givit mig förklaringar till sjukdomars uppkomst och hur vi människor fungerar och varför vi reagerar som vi gör. Jag har hittat verktyg som förändrar och gör skillnad, för mina kunder, klienter och de medborgare jag möter. Men det som varit det viktigaste och det absolut mest värdefulla är det egna inre jobbet som följt med, investeringen i min inre resa.
Jag är inte samma människa idag som jag var för 20 år sen. Utåt sett kanske, men jag reagerar inte som förr, jag triggas inte av samma saker, jag mår så bra, trivs i mig själv och jag anpassar mig inte längre till omgivningens förväntningar. 

Om vi tar golfen igen, idag blir jag inte påverkad av fyrbollen som pressar på bakifrån, jag störs inte av att ha okända med i den boll jag går i för jag vet hur jag kan dra tillbaka mitt fokus till mig själv. Jag har ett lugn som gör att jag träffar bollen bättre och jag är öppen med att ta fler lektioner och satsa för att bli bättre. För att det är kul helt enkelt. Det ger en skön känsla av framgång varje gång jag hör klicket av en bra bollträff. Mitt handicap är fortfarande samma höga men herregud så mycket roligare och mer tillfredsställande det är numera.
Precis som livet är. Tack vare att jag satsat och investerat i mig själv. Trots att jag i andras ögon kanske varit självisk och hellre borde lagt tid och pengar på barn och familj. Tack vare att jag litat på att om jag mår bra så mår min familj också bra och både min man och mina barn ges förutsättningen att komma ännu längre av just den anledningen. Precis som golfbollen gör.
 

GÅVAN ATT VARA SIG SJÄLV
 

Det jag också fått med mig som skiftat hela min uppfattning om mig själv och omvärlden är en helt naturlig förmåga jag har.
Den förmågan är att jag läser av andra människor på djupet. En förmåga som var en last tidigare för jag förstod det inte och kunde heller inte tolka informationen. Eftersom jag inte förstod att jag kände in andra mer än mig själv använde jag informationen till att nedvärdera och döma mig själv, att jag var fel, borde vara, göra mer eller annorlunda. 
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

  • Irene Pettersson » när lyckan återvänder:  ”Grattis, tja någon ny man har jag inte fått, men så kan jag inte ägna mig åt dan..”

  • Birgitta » när lyckan återvänder:  ”Detta är du så väl värd, Helena❣️All lycka till er! ”

Bloggarkiv

Som jag kämpade för att både pressa andra att tycka eller göra som jag och för att själv anpassa mig för att passa in! Med resultatet att jag kände mig mer och mer fel.

Förmågan att läsa av eller absorbera den andre var också en last för den åsamkade mig smärtan av avvisande om och om igen.  Jag kände ju i hela mig och visste tex när en relation var körd eller om den behövde förändras, jag visste hur och vad den andre behövde göra för att må bättre, bli friskare eller om det var dags att byta jobb eller kommunicera annorlunda, men ingen verkade vilja höra mina råd eller förklaringar till deras problem. För mig var det gåvor av välvilja som ingen tog emot. Det gjorde ont för jag ville ju bara väl.

Idag vet jag bättre. Idag förstår jag att det som händer i mig är information och har inget med mig och att vara fel att göra. Jag vet också att det är i samförstånd och kontakt med den andre som jag förmår att tolka informationen och att den ska inte alltid delas. Efter många års inre arbete, omprogrammering av gamla präglingar och inlärda beteenden och en djupdykning i framförallt min Human design vet jag att den gåvan jag har är fantastisk. När jag vet vem jag är och har verktygen att vägleda den som vill ha min vägledning har förmågan förfinats till den gåva den är. Min superkraft

Numera känner jag av när dörren är öppen att dela med mig och om jag råkar säga för mycket så vet jag att inte bli ledsen om mottagaren inte är redo att ta emot.

Befriande är ordet. Friheten att få vara jag, att inte behöva känna att jag är fel längre utan snarare kunna använda mina naturliga styrkor och gåvor fullt ut. Snacka om väl värd investering! Tänk, i framtiden när vi alla människor vet vårt värde och lever i vår fulla potential.. Vad mycket längre vi skulle komma i våra liv, eller hur mycket mer effektivt vi skulle nå flaggan och hålet, vår intention och dröm. När vi lever våra sanna jag. Den världen skulle jag vilja uppleva.
 

PAY IT FORWARD EFFEKTEN
 

Jag drömmer om att mina erfarenheter ska inspirera Dig och andra att våga investera i er själva. Genom att satsa på dig själv kommer du inte bara må så himla mycket bättre, du kommer också väcka en kraft och motivation att skapa det liv du vill leva. Du kommer också visa din omgivning att du är viktig eftersom du prioriterar Dig. Det är inte att vara egoistisk, det är att visa kärlek. Ju mer du investerar i Dig desto mer kärlek och trygghet sprider du till din omgivning. Tänk att få visa dina barn i handling värdet av att prioritera sig själv. Det ger dem rätt inspiration att själva kunna satsa på sig själv. 

Jag är också övertygad om att det är när vi investerar i den egna inre utvecklingen som vi på riktigt påverkar vår jord, miljön och det samhälleliga klimatet. 
Farhågan många har är att bli ett stort ego som skiter i andra om man prioriterar sig själv först men så kan det aldrig bli. Ju bättre Du mår, ju mer du ger dig själv, desto mer vill du ge och bidra med, och desto mer har du att dela med dig av till omvärlden. 

Mår vi gott så gör vi gott. Ganska logiskt eller hur?
 

TIPS PÅ VÄGEN
 

Men var börjar man kanske du undrar. Som ett första steg, avsätt lite tid för kontemplation. Tänd ett ljus, ta med en kopp te och en skrivbok och börja skriva ner, punktvis, allt du inte vill ha i ditt liv men som du inte ser någon lösning på i dagsläget. När du ser allt du inte vill ha är det lätt att se vad du istället vill. Du kan utgå från de stora områdena i livet. Jag ger dig några exempel här;
 

relationer

Jag vill inte - bråka, jag gillar inte när hen gör si eller så, jag känner mig ensam, tagen för given, det är bara jag som anpassar mig..
Jag längtar efter - lugn och ro, förståelse, att bli sedd och bekräftad, våga stå stark i mig själv..
 

ARBETE

Jag vill intejobba så mycket, stressa, ha söndagsångest, jag kan så mycket mer än jag får använda, trivs med uppgifter men inte med kollegor eller tvärtom..
Jag längtar efterlugn, att känna mig tillfreds, ha roligt och känna inspiration och att jag bidrar och utvecklas, trivas med både uppgifter och kollegor..
 

pengar

Jag vill inteha så mkt månad kvar när pengarna är slut, vända och vrida på varje krona, välja billigt istället för kvalitet..
Jag längtar efteratt vara fri med pengar, lita på att jag har det som behövs och mer därtill, att välja vad jag vill ha oavsett pris...
 

FRITID/TID

Jag vill intehinner inte med nån fritid, har ingen hobby, bara jobba, äta och sova, äta så mycket halvfabrikat...
Jag längtar efteregen tid för det jag vill, resa, måla, skriva, dyka, golfa, dansa, träna.. att vara ledig, laga mer mat från grunden...

Det här är såklart bara exempel, skriv spontant vad som kommer till dig, censurera inte. Fortsätt med områden som tex hälsa, familj, vänner eller om du har fler områden att titta över.
När du har fått ner allt på pränt är det dags att se över hur mycket du investerar i dig själv för att skapa en förändring i riktning mot det du vill och längtar efter.
Det är svårt att få till förändring om vi gör samma saker om och om igen eller hur?

Vad skulle det vara värt att få det liv du längtar efter?

  • Är du villig att investera det som krävs av engagemang, tid, pengar och mod?
  • Är det ens möjligt att inte göra det?
     

Se det som ett vägskäl där den ena riktningen går i en loop tillbaka i det spår du vandrat och känner till. En väg av strävan och att bita ihop och överleva kanske. 
Den andra är ny, outforskad men kommer ta dig till det du längtar efter även om du inte förstår hur just nu. Och kom ihåg, en liten justering kan förändra resultatet i det stora..

Vilken riktning väljer du?

Om du väljer den nya vägen att göra lite mer av livet, göra det lite roligare att leva, och inte välja den gamla loopen så har jag självklart ett par olika alternativ att erbjuda. Du hittar dem längre ner här i mailet ↓ Det finns såklart mängder av alternativ därute men det är genom beprövad erfarenhet jag satt samman det jag erbjuder, jag vet att det funkar helt enkelt.  

Frågan är Om Du känner kallelsen från ditt inre.. Om det resonerar rätt för dig. Reflektera över dina anteckningar, känn efter vad som händer inom dig när du skriver ner vad du längtar efter. Vet att ditt sinne kan aldrig veta hur din längtan ska manifesteras, ditt sinne klamrar sig fast vid det gamla invanda oavsett om det inte längre gör dig lycklig. Det är läskigt att ta steg mot det okända och det är skönt att ha en hand att hålla i, en hand som varsamt håller din rygg och för dig framåt. Jag erbjuder så gärna mina händer till dig om du vill och behöver mig. 

För att veta det kan du antingen surfa runt bland mina tidigare bloggtexter eller så kan du lyssna på de (om än få) podd och youtubeavsnitt som jag gjort (länkar längst upp på sidan) eller helt enkelt höra av dig med dina funderingar så bokar vi in ett 15min fritt samtal så vi får känna på varandra lite. Enklast svarar du på det här mailet isåfall.


Tänk vilken spännande tid vi skulle kunna ha tillsammans om vi klickar!! Me like 

Kommentera gärna: