mitt bidrag till mänskligheten

Många människor undrar över sina symtom. Varför har det här drabbat mig? Vad beror det på? Är det genetiskt eller är det kanske något med vad jag äter, eller har jag bara otur?

Väldigt få ställer sig frågan, vad har jag med mig för känslomässiga upplevelser som inte är lösta som kan ligga bakom det min kropp visar? Av någon anledning är det inte ens intressant. När jag påtalar att Metamedicinens forskning har en hundraprocentig samstämmighet så är det som om jag säger något på grekiska, jag får en tom blick och ett snabbt byte av samtalsämne till svar.

Att vi skulle bära på något känslomässigt och att det dessutom är orsaken till det symtom kroppen visar verkar vara mycket skrämmande för många människor. Skrämmande och helt obegripligt är min uppfattning efter att under flera år ha arbetat utifrån metamedicinens modell.

Vi människor verkar vara mera rädda för att vända oss inåt och hitta lösningar och svar än att lägga vår kropp i händerna på vårdapparaten för att lösa det symtom vi känner i vår kropp. Vi sätter en enorm tilltro till att andra vet bäst, och till att medicin är lösningen. Fast samtidigt vill vi inte äta mediciner.. Jag möter många människor både i yrket och privat som besviket upplever att doktorn inte vet vad som är fel, eller de hittar ingen lösning på mitt problem. Men trots det så söker man sig dit gång på gång. Om man någon gång testar en alternativ väg, tex homeopati, då får den en chans och hjälper det inte omedlebart så konstateras det att -näe, det funkar inte på mig. 

Vi har blivit slavar i ett system som inte ser till varje enskild individs bästa. Som inte ser till helheten, att vi påverkas både som kropp, själ och ande när vi möter utmaningar i livet. Ett system som är uppdelat utifrån organ och symtom, inte utifrån människan. Ett system som ser symtom som problem och fel istället för den biologiska process och kommunikation det i själva verket är.

Jag vet, jag generaliserar. Det finns mycket gott att hämta i den traditionella sjukvården. Men varför ska vi behöva välja antingen eller?!

Jag längtar efter förändring. Jag ser fram emot att få uppleva ett sjukvårdssystem där man lyssnar till kroppen, ser till helhetssituationen och sätter in de resurser som behövs för att läka människan inifrån och ut. Som sätter in det stöd våra kroppar behöver för att orka läka själva som tex god näring, healing, kinesologi, hypnosyntes osv. Som vet att det våra kroppar kan skapa även går att bli fri från med rätt insatser. Jag längtar efter ett öppnare klimat och samarbete mellan traditionell sjukvård och alternativa metoder.

  • Mitt bidrag till detta nya vårdsystem är att erbjuda sätt att på djupet frige de känslomässiga sår och ärr som vi bär inom oss, som när de inte är frigivna till slut ger oss även fysiska symtom eller livsupplevelser och mönster som påverkar vårt mående. 
  • Mitt bidrag är att ge människor en ökad förståelse för sig själva och hur man kan lyssna till sig själv och sin kropp för att ge utrymme och stöd till självläkning. 
  • Mitt bidrag är att ge kunskap om våra olikheter och vad våra kroppar vill förmedla genom mentala och fysiska symtom. 
  • Jag bidrar genom att själv utvecklas och delta i en evolution som jag tror och hoppas kommer leda till det system där alla människor får vara fria att var sig själva, i självkännedom och tillit till den inre vägledningen och förmågan att leva fullt ut som sitt sanna jag. Jag älskar att kunna bidra till utveckling, till att väcka en gnista, en förståelse hos de fantastiska människor som söker min vägledning.

Jag vet att mitt bidrag till människor gör skillnad. Jag vet också att ditt bidrag kan göra det. Vägen är att leva ditt sanna jag. Lever du i full samklang med den du är så du bidrar till vår mänsklighets evolution.

 
Tänk om vi alla skulle medvetet bidra på det unika sätt som var och en av oss är ämnad att bidra på. Bara genom att medvetet välja arbeten som vi trivs med sprider vi en energi omkring oss som påverkar vår omgivning i positiv riktning. Om alla älskade sina jobb, hur mycket bättre skulle vår värld bli då? 

I varje liten del av vårt liv har vi möjlighet att bidra till världen, bara genom att följa vårt hjärta.
Vad är ditt bidrag?

Etiketter: välmående

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

  • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln