livet - straff eller belöning

  • Vad har jag gjort för ont som har drabbats av… 
  • Somliga straffar Gud med detsamma..

Det är uttryck man lätt känner igen som speglar vårt förhållningssätt till livet på många sätt. Vi klassificerar det vi möter i livet som ont eller gott och det onda är någon form av straff och det goda en form av belöning. Om vi utgår från det så är det inte konstigt om vi tror att vi gjort något fel om vi skulle drabbas av en sjukdom till exempel. Det är förmodligen en av orsakerna till att vi är rädda för att titta på vår känslomässiga ryggsäck när vi söker efter orsaken till symtom (som jag skrev om i förra bloggen).

Jag gör något fel och får guds straff i form av en sjukdom. Att leva i den känslan även om vi inte skulle vara religiösa skapar skuld. För utan skuld inget straff eller hur? Så för att undvika straff så gör vi vad vi kan för att inte känna skuld. I vårt samhälle betyder ofta det att man anpassar sig efter vad andra tycker och vill av mig. För om jag är snäll och ställer upp för andra så behöver jag inte vara skyldig eller känna skuld. Men vad gör vi då mot oss själva?

Jo, för att kunna ställa upp på alla andra så behöver vi stänga ner våra egna känslor, vår egen vägledning. Helt enkelt många gånger gå emot vad vi själva känner är rätt för just mig för att tillfredsställa någon annan. För gör vi inte det så kommer skulden som ett brev på posten. Och känner vi skuld så blir vi förr eller senare straffad. Ja ni fattar vart jag vill komma.
 

Vad händer om vi istället slutar döma det vi är med om som gott eller ont? Om det inte finns något gott eller ont alls? Då är ju allt bara som det är eller hur?


Livet handlar om utveckling. Om att möta olika upplevelser, känna känslor och lära av det vi är med om. Lär vi inte så är det troligt att vi får möta liknande situationer igen, och igen, och igen. Bara av den enkla anledningen att vi ska få en ny chans att lära och utvecklas. Inte för att vi ska straffas.

Stanna upp en stund och titta tillbaka på ditt liv. Kan du se mönster av liknande upplevelser? Teman? Kan du även se att det aktuella temat eller upplevelsen förändrades i samma veva som du ändrade förhållningssätt eller bemötande? När du släppte taget om allt som triggades av just den händelsen så slutade den återkomma. 
 

Allt vi möter i livet har en mening.

Allt vi möter ger en möjlighet att lära och utvecklas.

För livet vill dig väl!

 

I samma ögonblick du väljer att sluta värdera livet som gott eller ont, som straff eller belöning, kan du börja se livet som en lärare. En lärare utan pekpinnar. En lärare som vill dig väl.

Livet vill uppleva evolution genom dig. Livet vill njuta genom dig. Och för att kunna göra det behöver du lära av livet, ta hjälp av livet för att släppa på gammalt bagage som hindrar din utveckling. Det är inte alltid vi förstår vad det är vi ska lära, eller vad som är meningen. Men att alltid veta ATT det finns en högre mening gör att vi kan slappna av mer. Ställ dig frågor, hur är det här perfekt för mig just nu? Vad är det i den här upplevelsen som är perfekt men som jag inte förstår? Svaren kommer komma till dig. Var öppen. Det kan ta några dagar, veckor. De kan komma i drömmen eller via någon annan.

Sätt dig ner och känn efter, säg till dig själv: -Livet vill mig väl. Jag är omhändertagen av livet. Andas och känn livet inom dig, runt dig och med dig. Känn tilliten till livet.

Etiketter: välmående

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

  • Irene Pettersson » när lyckan återvänder:  ”Grattis, tja någon ny man har jag inte fått, men så kan jag inte ägna mig åt dan..”

  • Birgitta » när lyckan återvänder:  ”Detta är du så väl värd, Helena❣️All lycka till er! ”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln