vad är din hälsa värd?

Vad vore det värt att få vara eller bli frisk? Välmående? Fri från värk eller ångest? 

Får vår hälsa kosta? 

Många har svårt att se värdet i att betala för behandlingar, terapi eller näringstillskott som kostar mer än ett läkarbesök eller en pillerburk på apoteket. Att vi sen lägger samma pengar på godis, alkohol, cigaretter och snus är det inte många som reflekterar över. Produkter som bevisligen påverkar vår hälsa i negativ riktning.

Jag möter klienter, vänner och bekanta som uttrycker bekymmer över olika symtom, som sliter med värk och andra begränsande fysiska och mentala åkommor men som prioriterar bort behandlingar de blir hjälpta av för att det är för dyrt. Vad kan vara för dyrt när det är vår egen hälsa vi talar om? En hälsa som om vi inte tar ansvar för den, förmodligen kommer bli sämre och sämre.

Är det den framtid vi vill skapa för oss själva? En framtid fylld av sjukdom och smärta?

För mig är min hälsa och mitt mående värd allt. Om jag inte mår bra både själsligt och fysiskt, hur ska jag då kunna njuta av allt det livet ger? Jag har investerat en massa pengar, tid och tårar på utbildningar, kurser, mentorer, retreats och behandlingar av alla de slag för att utvecklas och för att få arbeta med det jag älskar, för när jag gör det så LEVER jag. Varenda cell vibrerar av energi och livsglädje vilket gör att jag mår bra! Att förstå min kropp och hur jag fungerar gör att jag hela tiden kan ge stöd för att den ska må så bra som möjligt. Precis som vi gör med våra bilar. Om oljelampan lyser så kan vi ju inte strunta i det och fortsätta köra. Vi vet att om vi gör det så slutar bilen fungera. Tänk om vi alla iakttog samma förhållningssätt till oss själva?

Att tex säga nej till en behandling hos naprapat eller massör om jag har ont i ryggen, skulle vara att säga nej till mig själv. Att tex säga nej till att ta en session av en kollega när jag sitter fast i något skulle vara att säga att jag är inte värd att må bättre. Att tex sluta dricka näring från Fitline för att jag tycker att det är för dyrt skulle vara att säga till min kropp att du får klara dig bäst du kan oavsett vad jag stoppar i mig.

Vi har en kropp, ett mentalt sinne och en själ, är det då inte vårt ansvar att ta hand om dessa?! Om inte vi själva gör det, vem ska då göra det? Samhället?!

Många människor avstår från behandlingar de skulle må bra av för att minska på utgifterna. Vem vinner på det i det långa perspektivet?

Vad står det för, egentligen? Har vi så liten tilltro till att vi faktiskt kan förändra vårt mående? Tror vi inte att det vi investerar kan ge avkastning i form av en god hälsa? Att det är bättre att hålla i pengarna än att bevara hälsan?
 

Jag bestämde mig för många år sedan att jag ville må bra. Att jag ville göra det bästa av mitt liv. Jag sa helt enkelt JA till livet. Inte för att jag mådde extremt dåligt, jag mådde nog lite som de flesta, lite skavanker och ont här och där, negativa tankar om mig själv och låg självkänsla. Med andra ord inget mående man går till doktorn med.

Idag mår jag fantastiskt bra inom alla områden i livet men jag vet att det fortfarande kan bli ännu bättre. Jag hamnar allteftersom i olika utmaningar som jag ofta tar mig igenom på egen hand. De gånger jag inte gör det vet jag vart jag ska vända mig för att få hjälp, oavsett om det handlar om en fysisk korrigering eller att djupdyka i mitt undermedvetna. Om pengarna inte funnits till det jag behövt har jag lånat, för jag vet att i långa loppet är det värt det.

De flesta av oss har någon form av pensionsförsäkring vi betalar till för att säkra en god ålderdom.

För mig är varje behandling, varje glas av näringstillskott, varje session, kurs och retreat en pensionsförsäkring. Jag ser fram emot ett åldrande där jag vet att jag gjort allt för att må så bra som möjligt hela livet ut.

Det finns inga garantier men vi kan göra det vi kan och känner känns rätt med syfte att stödja vår fysiska och mentala form som människa.

Etiketter: välmående

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

  • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

  • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

  • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

  • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln