ett nytt sätt att leva

Världen så som vi hittills känt den är förändrad. Vi har fått göra och leva annorlunda. Som med allt kan man se det som något gott eller ont och allt däremellan. Frågan är vad vi väljer.

Som jag ser det har evolutionen nått en punkt där vi inte längre kan lita på de strukturer som förr skyddat oss, samhällets skyddsnät. Allt som förr varit tryggt är i gungfly. Vi har kommit till en punkt i utvecklingen där hierarkier ska utplånas och där de inre superkrafterna vi var och en naturligt besitter ska värderas högre och där samarbete och samverkan och win-win-win situationer och konstellationer ska premieras. 

Vad innebär det då i praktiken? Det är ju svårt att säga eftersom vi aldrig varit med om det här förut på det här planeten. Men vad jag tror är att vi inte längre kan överlåta våra liv i andras händer. Vi kan inte fortsätta leva som vi gjort fram till att världen sattes på paus, i omedvetenhet och köra över vår kropp och själ för att sen låta experter och samhälle lösa konsekvenserna. Vi kan inte vänta på att tillsatser och socker ska uteslutas ur vår mat om vi samtidigt köper den. Vi kan heller inte fortsätta stödja den samhällsstruktur som drivit oss att köra över vår kropp och själ, genom att tex måsta gå till jobbet trots att man är sjuk för att kunna betala för mat och boende. Om alla tar ansvar för sin hälsa och får utrymme att göra det skulle virus inte vara ett hot på det sätt vi tror det är. 

Vi kan inte fortsätta sitta i våra soffor och mata oss med vad än media har lust att påstå är viktigt utan att själva reflektera och lyssna inåt till vad som resonerar sant. Se bara på världen just nu. Fler och fler rapporter kommer ut som pekar på att den här nedsläckningen inte vare sig är effektiv, sund eller i linje med mänskliga rättigheter. Det är dags att sluta vara ett får som följer flocken och bli mer som katten, agera i kärlek till dig själv och livet.

Frågan vi var och en behöver börja ställa oss, kontemplera över och verkligen känna på är, vad i sanningens namn är rimligt? Om nästa restriktion säger att du inte ska lämna ditt sovrum annat än i yttersta nödfall och bara om övriga familjen inte är i närheten, kommer du följa det då? Och om du gör det, för vems skull? I vilket syfte? För att man lyder? För att du är rädd för att "ställa till nåt", för att alla andra gör det? För att det i ditt hjärta känns sant?

Jag är inte intresserad att föra någon kamp, men jag åberopar min fria vilja som människa, det val jag har att följa min inre känsla. Och att göra det kan innebära ett nej till munskydd för att gå och handla, men om det står en vakt och kräver det för att jag ska få ta tåget till en efterlängtad vän så blir det förmodligen ett ja. 

Att lyssna in och följa din inre sanning betyder inte att saker står skrivet i sten, eller att vi behöver ta ställning för sakens skull, det betyder att lyssna in i varje nu, till varje enskilt beslut som behöver tas. Just nu säger min kropp nej till vaccin. Det betyder inte att jag aldrig kommer ta det, det betyder inte att jag har lust att driva frågan om vaccinets vara eller icke vara, den frågan behöver jag inte ens analysera. Det enda jag behöver göra är att känna Ja eller Nej. Tack. 

För att göra detta krävs dels mod för det provocerar flockmentaliteten i människor men det krävs oxå självkännedom så du vet skillnaden mellan vad som kommer ur rädsla och egot jämfört med vad som kommer ur din kropps och själs intelligens. Hur känns det inom dig när svaret är Nej respektive Ja? 
Riktlinjer att utgå från om du inte känner till din inre kompass enligt Human design:

- När du känner en hetsighet inom dig är det EGOT, då backar du ett steg i ditt inre och andas, räknar till åtta och KÄNNER efter...

- känner du lugn och lätthet inom dig är det JA.

- känner du att energin sluter sig och du blir tung inuti är det NEJ.

Det blir inte enklare än så. Tänk vilken värld vi skulle få om alla lyssnade in och följde sina hjärtan, sin glädje! Det är ju genom våra val vi förändrar! ❤

KRAM HELENA

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln