längtan

Nu är vi tillbaka i vardagen efter att ha tillbringat en helg i Spanien. Närmare bestämt på exakt det ställe där vi bjuder in till en transformerande retreat i slutet av maj. 

 • Hur längtar vi?
 • Vad handlar vår längtan om egentligen?
 • Vill vi bort från det som är?
 • Vill vi till något vi inte har eller är? 

Handlar det om en strävan mot en målbild som vi tror ligger långt därframme som vi vill vill vill nå men inte har en aning om hur det ska gå till?
Det kan handla om vår hälsa, om vår arbetssituation, om relation, om pengar eller kanske tid. Oavsett vad så är det lätt att fastna i en längtan och i en jämförelse med det som inte är här just nu. Ett litet knagande missnöje över att livet inte är så som det borde vara om det är perfekt. 

Om bara jag kunde tappa några kilon till så.. Om bara jag hade några tusenlappar till så.. Om bara jag slapp värken så.. Om bara jag kunde få ett jobb, eller ett bättre jobb så.. Om bara jag träffade någon så.. Om bara jag hade mer tid så..

Känns det igen? Livet handlar om utveckling mot att blomma ut i vår fulla potential så det är inte fel att ha visioner och målbilder, snarare tvärtom - det är bra. Men om vi hela tiden fokuserar på det vi längtar efter på ett sätt som skapar missnöje då är det missnöjet vi ger näring till. Och precis som med växter så växer det vi ger näring. Med andra ord kommer vi snarare längre bort från vår målbild.
 
Under vår vistelse i den lantliga katalonska miljön i kombination med Barcelonas kultur fick vi båda uppleva vilken liten skiftning som behövs i perception, i tankar för att tacksamheten ska skölja bort allt missnöje. Att stanna upp i en stödjande miljö långt hemifrån kan vara precis det perspektiv som behövs för att få kontakt med vårt inre igen. 

Där, på Masia Dámers vinterterass med vy över berg och dalar landade vår intention och vårt mål med retreaten vi erbjuder tillfullo. Alla bitar landade och vi öppnar nu upp för att de sista platserna ska få sina deltagare. 

 • Längtar du efter den där tillfredsställelsen inom dig, att allt är rätt och du är precis där du ska vara?
 • Efter känslan av framgång som infinner sig när kropp, själ och ande är ett?
 • Efter glädjen att helt enkelt vara dig själv? 

Då är du rätt person för den här upplevelsen. Läs mer om våra events.

Etiketter: möjligheter

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

 • Erika Andersson » relationer & kärlek:  ”Så härligt Helena, glad för din skull.”

 • Helén » relationer & kärlek:  ”Du skriver så att det berör, tårarna trillar ..........”

 • Inger » när lyckan återvänder:  ”Vilken underbar text som verkligen inger hopp. Det är drygt tre år sedan jag bl..”

 • Linnéa » när lyckan återvänder:  ”Mmm härligt, njut!! Känner igen de 3 kärlekarna, är inne på 11:e året med nr 3, ..”

 • Jaana Suorsa » när lyckan återvänder:  ”Vackert reflektion över kärlekens olika ”varande”, från 3D till högre frekvenser..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln